Home Ekonomija Globalno – Android 14 u stabilnoj beta verziji stiže na 3 Xiaomi telefona

Globalno – Android 14 u stabilnoj beta verziji stiže na 3 Xiaomi telefona

0
Globalno – Android 14 u stabilnoj beta verziji stiže na 3 Xiaomi telefona

Na razočarenje mnogih, Google još uvijek nije predstavio Android 14, ali izgleda da većina proizvođača više ni ne čeka američku kompaniju. Tako je Samsung već prije nekoliko sedmica počeo slati beta nadogradnju na neke svoje telefone u nekim zemljama, kao i Xiaomi u Kini. Ova kompanija sada je počela slati Android 14 u stabilnom beta izdanju na tri svoja telefona na globalnom tržištu.

Xiaomi je počeo stabilnu Android 14 beta nadogradnju slati na Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro i Xiaomi 12T. Ova nadogradnja dostupna je samo beta testerima, koji su prijavljeni u Xiaomijev program beta testiranja.

Iako se ne radi o stabilnoj Android 14 nadogradnji, ovo je posljednja faza prije te verzije.

Nadogradnja za Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro stiže s verzijama 14.2.0 UMCMIXM i MIUI 14.0.2.0 UMBMIXM i veličine je čak 5,4 GB, a uključuje i sigurnosnu zakrpu za osmi mjesec ove godine. S druge strane, Xiaomi 12T dobija nadogradnju s verzijom 14.0.4.0 UMQMIXM.

Što se tiče MIUI verzije, zanimljivo je da se ovdje radi o MIUI 14, a ne MIUI 15. Nova verzija Xiaomijeva korisničkog interfejsa donijet će, između ostalog, poboljšani međuspremnik koji će korisnicima omogućiti kopiranje i lijepljenje fotografija i datoteka. Ova je funkcija već dostupna na Galaxy telefonima i može biti vrlo zgodna za brzo dijeljenje sadržaja između aplikacija. Npr. možete kopirati fotografiju sa web stranice i zalijepiti je u WhatsApp chat bez otvaranja galerije. Pored toga, očekuje se da će sa MIUI 15 stići i povećanje jačine zvuka na telefonu. Naime, prema izvještaju, MIUI 15 stići će s novim prekidačem u meniju brzih podešavanja koji će korisnicima omogućiti da povećaju jačinu zvuka do 200%.

IZVOR/SOURCE

Objava Globalno – Android 14 u stabilnoj beta verziji stiže na 3 Xiaomi telefona prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here