Home Ekonomija Evo kako možete provjeriti temperaturu vašeg procesora u Windowsu

Evo kako možete provjeriti temperaturu vašeg procesora u Windowsu

0
Evo kako možete provjeriti temperaturu vašeg procesora u Windowsu

Provjera temperature CPU-a može biti povremena ili česta aktivnost, ovisno o tome kroz što ste izložili svoj dragocjeni procesor. Ako računalo prvenstveno koristite za posao i povremeno igranje, možda nikada nećete razmišljati o tome koliko vam je CPU vruć. Međutim, ako volite AAA igranje, uređivanje ili overklokanje CPU-a , provjera temperature CPU-a postaje iznimno važna. Moderni procesori imaju tendenciju da se poprilično zagrijavaju, pogotovo ako koristite jedan od najboljih stolnih procesora ili koristite najbolja prijenosna računala na tržištu.

Nažalost, za razliku od provjere temperature vaše grafičke kartice , ne postoji ugrađeni alat za provjeru temperature procesora u sustavu Windows 11 .Ipak, još uvijek postoji način da to učinite.

Ako želite pouzdanu metodu za provjeru temperature CPU-a i onu koju uvijek možete koristiti dok koristite Windows, morat ćete preuzeti neku od aplikacija za tu svrhu. Postoji dosta alternativa na tržištu, ali HWInfo se nameće kao najpopularniji izbor. Dostupan je kao izvršna datoteka, tako da nije potrebna instalacija, a također možete nadzirati temperaturne senzore za svoju grafičku karticu, memoriju, senzore matične ploče i diskove za pohranu. Također možete provjeriti brzine CPU ventilatora i ventilatore ostalih sustava, sve u jednom, laganom uslužnom programu.

Ovdje postoji još jedna izvrsna mala značajka koja vam omogućuje da dobijete ideju o prosječnoj temperaturi tijekom dugog razdoblja, recimo, dana ili mjeseca. Možete jednostavno ostaviti HWiNFO da radi u pozadini i vratiti se bilo kada kako biste vidjeli prosječne, minimalne i maksimalne temperature za vaš CPU, GPU i druge komponente.

Imajte na umu da ako isključite računalo, HWiNFO će se također isključiti. Uvijek ga možete postaviti da se pokrene sa sustavom Windows.

Održavanje temperature u zadanim granicama pomoći će vam produžiti životni vijek vašeg uređaja. Osim što temperature trebate pratiti, poželjno bi bilo i pravovremeno čišćenje uređaja od prašine kao i zamjena termalne paste.

IZVOR

Objava Evo kako možete provjeriti temperaturu vašeg procesora u Windowsu prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here