Home Ekonomija Crnogorskoj kompaniji odobreni letovi za Tursku i Holandiju iz BiH: Letjet će iz Tuzle

Crnogorskoj kompaniji odobreni letovi za Tursku i Holandiju iz BiH: Letjet će iz Tuzle

0
Crnogorskoj kompaniji odobreni letovi za Tursku i Holandiju iz BiH: Letjet će iz Tuzle

Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH /BHDCA/ izdala je danas avio-operatoru “ToMontenegro” iz Crne Gore odobrenje za obavljanje letova između BiH i Holandije, odnosno BiH i Turske.

Letovi između BiH i Holandije odvijaće se sa aerodroma u Tuzli i Mastrihtu, a između BiH i Turske sa aerodroma u Tuzli i Istanbulu, saopšteno je iz ove direkcije.

U saopštenju se navodi da se Direkciji za civilno vazduhoplovstvo BiH Aerodrom Tuzla obratio u petak, 6. oktobra, sa molbom za dezignaciju operatora `ToMontenegro` za obavljanje operacija sa ovog aerodorma ka nekoliko zemalja EU”, navedeno je u saopštenju.

Direkcija je u ponedjeljak 9. oktobra, uputila službeni zahtjev vazduhoplovnim vlastima država EU /Švedska, Danska, NJemačka, Luksemburg i Austrija/, u koje je kompanija “ToMontenegro” namjeravala da leti iz BiH, sa upitom da li bi te države prihvatile dezignaciju koju bi Direkcija izdala operatoru iz Crne Gore.

BHDCA je, do sada, a pozivajući se na ECAA sporazum, dobila samo dva pozitivna odgovora – Holandije i Turske na osnovu kojih su i izdata odobrenja, dok su negativni odgovori stigli od civilnih vazduhoplovnih vlasti Švedske, Danske, Austrije i NJemačke, a čeka se odgovor od Luksemburga.

(Pressmedia)

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here