NaslovnicaEkonomijaBugatti Rimac zapošljava više od 50 ljudi, evo šta se nudi, prednost...

Bugatti Rimac zapošljava više od 50 ljudi, evo šta se nudi, prednost autolakirerima

Objavljeno:

spot_img

Bugatti Rimac je objavio kako trenutno traži više od 50 radnika za koje nudi cjelokupnu obuku.

Kompanija je dio Rimac Grupe zadužen za dizajn, razvoj i proizvodnju hiperautomobila. Planira zaposliti više od 50 novih zaposlenika u sljedećih šest mjeseci u odjelu lakirnice u novom Rimac Kampusu u okolici Zagreba.

Novi radnici pridružit će se postojećem timu od 26 stručnjaka te će nakon obuke učestvovati u izradi sadašnjih i budućih modela Rimac i Bugatti. Zanimljivo je da za ovo zanimanje kompanije pokreće Painting Academy, odjel u okviru kojeg će se vršiti obuka za rad u lakirnici hiperautomobila.

Novi tim će sljedeće godine započeti s radom na Rimac Kampusu u savremeno opremljenoj lakirnici na više od 2000 kvadratnih metara u kojoj će se lakirati dijelovi karoserije i interijera hiperautomobila.

Kompanija traži tehničare lakiranja u tri kategorije procesa rada – priprema, lakiranje i poliranje, a radni zadaci zaposlenika bit će određeni ovisno o specijalizaciji te po završetku usavršavanja. Dobra je vijest da su dobrodošli i kandidati bez iskustva u lakiranju i pripremi, ali će se određena prednost dati autolakirerima i kandidatima tehničke struje, poručuju iz kompanije, prenosi Index.hr.

Kurs za tehničare lakiranja započinje osnovnom teorijskom i praktičnom obukom. Polaznici će se upoznati sa svim aktivnostima unutar lakirnice, nakon čega nastavljaju s jednom od specijaliziranih obuka za područje pripreme, poliranja ili lakiranja. Kroz mentorski period će početi raditi na serijskim automobilskim dijelovima pod vodstvom mentora dok ne steknu sve potrebne vještine, znanja te iskustvo za odgovarajuću poziciju i samostalan rad.

Obuka traje između pet do devet mjeseci, ovisno o postojećim vještinama radnika, području specijalizacije i nivoa stečenih vještina. Za vrijeme trajanja obuke radnici stupaju u radni odnos i dobivaju plaću. Nude se ugovor o radu na neodređeno vrijeme, privatno zdravstveno osiguranje, naknada za prijevoz, minimalno 25 dana godišnjeg odmora, zona za opuštanje na poslu, svježe voće i zdrave grickalice te popusti za kupovinu, putovanja i zabavu. Radi se pet dana u sedmici.

Svi zainteresirani više informacija o ovim otvorenim pozicijama mogu doznati na web stranici karijera kompanije Bugatti Rimac.


Bilans.ba

Posljednje objavljeno

Veliki kašalj potvrđen u BiH – sve češće nespecifične upale pluća kod djece

Za djecu do godinu dana, nerijetko je životno ugrožavajuće. Ljekari upozoravaju da se...

Alen Pilav izdao prvu naredbu: Otvaraju se kapije KCUS-a

Dr. Alen Pilav koji je prije dva dana stupio na dužnost v.d. generalog...

Pročitaj i ovo

Veliki kašalj potvrđen u BiH – sve češće nespecifične upale pluća kod djece

Za djecu do godinu dana, nerijetko je životno ugrožavajuće. Ljekari upozoravaju da se...

Alen Pilav izdao prvu naredbu: Otvaraju se kapije KCUS-a

Dr. Alen Pilav koji je prije dva dana stupio na dužnost v.d. generalog...