Home Ekonomija BIZARNA NESREĆA KOD LJUBUŠKOG: Plinska boca ispala iz auta, pala na ženu i ubila je

BIZARNA NESREĆA KOD LJUBUŠKOG: Plinska boca ispala iz auta, pala na ženu i ubila je

0
BIZARNA NESREĆA KOD LJUBUŠKOG: Plinska boca ispala iz auta, pala na ženu i ubila je

U bizarnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 29. augusta, u mjestu Vitina kod Ljubuškog život je izgubila ženska osoba F. Z. (1949.).

Kako je saopšteno iz Kantonalnog tužilaštva ZHK-a u Širokom Brijegu, nesreća se dogodila na dijelu magistralne ceste M-6 kada je s motornog vozila marke Daimler-Benz, kojim je upravljao Z.P. (1971.), pao jedan od spremnika za plin.

Plinska boca udarila je osobu F. Z. koja se kretala trotoarom uz saobraćajnicu i odbacila je u kanal pored puta, a od zadobivenih povreda žena je preminula na licu mjesta.

Ovlaštene službene osobe su po nalogu dežurnog tužitelja obavile uviđajne radnje zajedno sa vještakom saobraćajne struke i zamjenikom glavnog kantonalnog tužitelja te izuzele predmetno vozilo i ostale tragove pronađene na mjestu događaja radi potrebnih daljnjih vještačenja, dok će se na tijelu preminule, po nalogu tužitelja, danas biti obavljena obdukcija.

U predmetu će se nastaviti poduzimati sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih detalja vezano za uzrok nastanka saobraćajne nezgode, saopćeno je iz Tužiteljstva.

(Pressmedia)


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here