Home Ekonomija Apple počeo prodavati iPhone proizvedene u Indiji

Apple počeo prodavati iPhone proizvedene u Indiji

0
Apple počeo prodavati iPhone proizvedene u Indiji

NJU DELHI – Američki tehnološki div Apple počeo je po prvi puta prodaju svojih iPhonea proizvedenih u indijskim tvornicama, objavljeno je danas na predstavljanju novog modela tog pametnog telefona u Nju Delhiju.

Određeni broj modela iPhone 15 i iPhone 15 Plus iz indijske proizvodnje u prodaji je od juče u nekoliko zemalja, uključujući i samu Indiju, potvrdili su za DPA izvori iz kompanije.

Većina Appleovih proizvoda još uvijek se proizvodi u Kini. Međutim, prema nedavnim izvještajima, s obzirom na geopolitičke napetosti Apple želi uključiti druge zemlje u svoje lance snabdijevanja, s fokusom na Indiju i Vijetnam.

Šira distribucija proizvodnje također je povezana s ruskim ratom protiv Ukrajine i pandemijom covida-19, budući da su ti događaji otkrili velike zavisnosti lanaca snabdijevanja o međunarodnim okolnostima, prenosi Hina.

Indija, koja osigurava državne podsticaje za proizvodnju pametnih telefona, sa svojih 1,4 milijarde stanovnika predstavlja atraktivno tržište u razvoju. Relativno skupi iPhonei ipak još uvijek čine samo mali udio u prodaji pametnih telefona u toj zemlji.

Ove godine Apple je prvi put otvorio svoje službene trgovine u Indiji.

Objava Apple počeo prodavati iPhone proizvedene u Indiji prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here