Home BiH Zastupnički dom: Upitna koalicija pred sjednicu Parlamenta BiH

Zastupnički dom: Upitna koalicija pred sjednicu Parlamenta BiH

0
Zastupnički dom: Upitna koalicija pred sjednicu Parlamenta BiH

Uoči sutrašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (11 sati) član Naše Stranke Peđa Kojović, je rekao da neće podržati imenovanje Srđana Amidžića iz SNSD-a za ministra finansija.

Iz SNSD-a poručuju da ova tačka nije na dnevnom redu, te da nastavljaju raditi i da su spremni na dijalog.

Povukli ručnu

Poslanik u Predstavničkom Domu Peđa Kojović kaže da povlače ručnu nakon sastanka u Konjicu.

Odrazit će se ovo na podršku kadru SNSD-a Srđanu Amidžiću na poziciju ministra finansija Bosne i Hercegovine. Iako ova tačka nije na Dnevnom redu sutrašnje sjednice, iz SDP-a poručuju da su potezi lidera njihovog koalicionog partnera bili nepromišljeni.

“Klub SDP-a nije razmatrao ovo pitanje jer ono nije na dnevnom redu, ako ga neko predloži ne vidim da može biti usvojeno u Dnevni red.

Vještački izazvana kriza

O odnosima u koaliciji je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik trebao razmišljati prije nego što je povlačio ove poteze”, poručio je Saša Magazinović, predsjednik Kluba SDP-a u ZD PSBiH, prenosi BHRT.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Sanja Vulić tvrdi da je kriza u Bosni i Hercegovini vještački izazvana u momentu kada se nakon niza izbornih procesa odmah formirana vlast koja je spremna razgovarati o boljoj budućnosti, projektima, i ekonomiji.

Kaže da je dijalog uvijek bio dobar put za rješavanje problema:

„Nastavljamo dalje razgovarati, dogovarati se i činiti dobro za sve narode u Bosni i Hercegovini. Dejtonska BiH je za RS i srpski narod prihvatljiva. Zašto nije ambasadama SAD i još nekim, vrijeme će pokazati.”

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here