Home BiH Vozači oprez: Saobraćajna nesreća na autoputu A-1, usporen saobraćaj

Vozači oprez: Saobraćajna nesreća na autoputu A-1, usporen saobraćaj

0
Vozači oprez: Saobraćajna nesreća na autoputu A-1, usporen saobraćaj

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na autoputu A-1 dionici Podlugovi-Visoko saobraća se usporeno voznom trakom.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj jutros od 07 sati do 06.06. do 07 sati na graničnom prelazu Hrvatska Kostajnica vozila će saobraćati usporeno.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here