NaslovnicaBiHVlada FBiH danas usvojila kadrovska rješenja

Vlada FBiH danas usvojila kadrovska rješenja

Objavljeno:

spot_img

Vlada Federacije BiH prihvatila je danas na sjednici u Sarajevu informaciju Federalne uprave civilne zaštite o stanju u poplavljenim područjima Tuzlanskog kantona.

Vlada je zaključkom zadužila tu upravu i Federalni štab civilne zaštite da na zahtjev kantonalnih štabova civilne zaštite angažuju federalne specijalizovane jedinice civilne zaštite za spašavanje na vodi.

Svi resursi na raspolaganju

Također, FUCZ i FŠCZ zaduženi su da sve raspoložive ljudske i materijalno-tehničke resurse stave na raspolaganje, radi pružanja pomoći na ugroženom području i da izvijeste Vladu Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Također objavljena su i određena kadrovska rješenja:

Data je prethodna saglasnost Nadzornom odboru Privrednog društva RMU Banovići d.d. Banovići za donošenje Odluke o imenovanju vršilaca dužnosti članova Uprave i to Nenada Todorovića za izvršnog direktora za investicije i razvoj novih djelatnosti, te Adema Bošnjića za izvršnog direktora za ekonomske poslove ovog privrednog društva, do okončanja konkursne procedure, a najduže na  dvanaest mjeseci.

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, donijela Rješenje kojim se član Upravnog odbora JU Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine – Pazarić Sulejman Haljevac razrješava dužnosti, zbog njegove ostavke na ovu funkciju.

Imenovan Savjet

Danas je doneseno Rješenje kojim je imenovan Savjet za strane investitore Federacije BiH kao savjetodavno tijelo Vlade FBiH u sastavu Amir Hasičević (predsjednik), Nasiha Pozder, Kemal Hrnjić,  Jozo Bejić, Sanela Jakubović, Marinko Bošnjak, Ljuba Tadić, Zlatko Mijatović, Samra Mehić, Edin Duraković, Sedžad Milanović, Vinko Marić, Dragutin Živković, Dario Sesar, Marin Ćorić, Melida Hadžiomerović, Ivana Suša, Branimir Muidža, Mirsad Jašarspahić i Sanela Čičić (članovi). Članovi Savjeta imenovani su na period od dvije godine. Prethodno je doneseno Rješenje o razrješenju članova ovog savjeta zbog isteka mandata.

Izmjenom i dopunom Zaključka, danas je data saglasnost Vijeću ministara BiH da mjeriteljske potrebe Federacije BiH u Savjetu za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine zastupa Miroslav Rozić.

Privremena imenovanja

Dopunom je navedeno da je član ovog savjeta, Miroslav Nikolić, čije imenovanje je izvršeno Odlukom Vijeća ministara BiH, zatražio razrješenje sa imenovane dužnosti na lični zahtjev.

Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma, donijela Rješenje kojim se privremeno imenuju predsjednik i članovi Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH i to Zvjezdan Karadžin (predsjednik), Sanel Riđanović, Amir Husarić, Mirjana Milićević, Danijela Jurina, Doris Čuljak i Božena Bilandžija (članovi), na tri mjeseca, odnosno do okončanja konkursne procedure za izbor i imenovanje ovog upravnog odbora.

Prethodno je doneseno Rješenje o razrješenju predsjednika i članova Upravnog odbora Fonda prije isteka mandata. 

Za učešće u radu i odlučivanju na predstojećoj Skupštini Dioničkog društva Ceste d.d. Mostar Vlada je danas opunomoćila Jadranka Puljića, saopćeno je iz Ureda Vlade FiH za odnose s javnošću. 

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Kako sauna utiče na naše zdravlje

Brojne su prednosti za tijelo i zdravlje, stručnjaci ističu da korišćenje saune može...

Izetbegović: Besmisleno glasati o smjeni Heleza. Treba glasati o smjeni kompletnog Vijeća ministara

Lider SDA Bakir Izetbegović potvrdio je danas da ova stranka neće podržati zahtjev...

Pročitaj i ovo

Kako sauna utiče na naše zdravlje

Brojne su prednosti za tijelo i zdravlje, stručnjaci ističu da korišćenje saune može...

Izetbegović: Besmisleno glasati o smjeni Heleza. Treba glasati o smjeni kompletnog Vijeća ministara

Lider SDA Bakir Izetbegović potvrdio je danas da ova stranka neće podržati zahtjev...