Home BiH U bh. gradu uhapšeni provalnici, pronađeno 8.200 eura i 1.900 KM

U bh. gradu uhapšeni provalnici, pronađeno 8.200 eura i 1.900 KM

0
U bh. gradu uhapšeni provalnici, pronađeno 8.200 eura i 1.900 KM

Policijski službenici Policijskih uprava Banja Luka i Mrkonjić Grad, u akciji “Taster”, koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, identifikovali su i uhapsili Z.A. i V. A. iz Banja Luke, zbog teške krađe.

“Policijski službenici su noćas u 00.15 časova u Banjaluci, neposredno nakon izvršenja krivičnog djela uhapsili Z.A. i V.A. iz Banjaluke, a kod njih je pronađen i oduzet novac u iznosu od 8.200 eura i 1.900 KM. Taj novac su ukrali 29. jula iz stambenog objekta u Banjaluci”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Utvrđeno je da se Z.A. može dovesti u vezu su izvršenjem dva krivična djela na području Policijske uprave Banjaluka i dva krivična djela na području Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Krivična djela je počinio od početka 2023. godine, na način da je iskoristio odustvo vlasnika iz stambenih objekata, te nasilno otvarao ulazna ili balkonska vrata, nakon čega je krao novac i zlatni nakit.

“Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 20.000 KM”, dodaje se u saopštenju.

Sve mjere i radnje u okviru navedene akcije preduzimaju se pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i u toku je kriminalistička obrada Z.A. i V.A, a nakon završene kriminalističke obrade Z.A. će uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here