Home BiH Smanjit će gužve u Sarajevu. Potpisan sporazum za izgradnju raskrsnice na spoju ulica IX transverzale

Smanjit će gužve u Sarajevu. Potpisan sporazum za izgradnju raskrsnice na spoju ulica IX transverzale

0
Smanjit će gužve u Sarajevu. Potpisan sporazum za izgradnju raskrsnice na spoju ulica IX transverzale

Potpisan je sporazum za izgradnju kružne raskrsnice na spoju ulica IX transverzale, Džemala Bijedića i Ive Andrića, potvrdila je Vlada Kantona Sarajevo.

Projekt izgradnje kružne raskrsnice na spoju ulica Džemala Bijedića, Ive Andrića sa uklapanjem IX transverzale predstavlja nastavak aktivnosti na sanaciji, rekonstrukciji i proširenju ulice Džemala Bijedića sa postojeće dvije na četiri saobraćajne trake.

Finansira i Općina

Ministarstvo saobraćaja KS za ovaj projekt obezbijedit će finansijska sredstva u iznosu od 1.700.000 KM. Općina Novi Grad izdvojit će 200.000 KM.

“To je još jedan u nizu projekata koji će značajno rasteretiti gužve u Kantonu Sarajevo. Bitno je reći da završetkom radova ova dva kružna toka dobijamo najveću saobraćajnu infrastrukturnu vrijednost od rata do danas koja će značajno rasteretiti gužve u Općini Novi Grad, ali i u Kantonu Sarajevo.

Mnogo projekata

U Općini Novi Grad Sarajevo radimo baš dosta velikih projekata. Vrlo brzo ćemo krenuti i sa Bulevarom Mimara Sinan.

Nakon toga ćemo raspisati Majdansku ulicu tako da će Novi Grad u ovoj godini, a i u idućoj biti veliko gradilište kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura”, kazao je ministar Adnan Šteta.

On je potpisao sporazum sa načelnikom Općine Novi Grad Semirom Efendićem, direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem i direktorom firme ”Bosman”, koja je izvođač radova, Sunom Jahićem.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je ministar finansija Kantona Sarajevo Emir Dedović.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here