Home BiH Situacija prijeti da eskalira u Banovićima, povrijeđen je policajac. Pogledajte video

Situacija prijeti da eskalira u Banovićima, povrijeđen je policajac. Pogledajte video

0
Situacija prijeti da eskalira u Banovićima, povrijeđen je policajac. Pogledajte video

Situacija u Banovićima prijeti da eskalira. Nastala je tuča uspred zgrade Općine Banovići, a navodno je povrijeđen policajac.

Saznajemo da je napadnut i novi predsjedavajući Općinskog vijeća Banovići Sifet Ikanović, inače maljoljetni borac Armije Bosne i Hercegovine.

Gutić se ne miri sa smjenom

Inače, okupljanje, koje je preraslo u nerede, organizirao načelnik Bego Gutić (SDA). On se, očito, ne može pomiriti s tim da je pokrenuta njegova smjena.

Općinsko vijeće izglasalo je ranije opoziv Gutića s kojim se on ne može pomiriti, tvrdeći da procedura smjene nije pokrenuta prema propisima.

Podsjetimo, na vanrednoj sjednici 6. jula 14 vijećnika, od 25 kolikokoliko broji Općinsko vijeće Banovića, glasalo je za pokretanje Inicijative za opoziv Bege Gutića.

Osim toga donesene su Odluke o razrješenju predsjedavajućeg Općinskog vijeća i zamjenika predsjedavajućeg te Odluke o izboru Sifeta Ikanovića za predsjedavajućeg i Odluka o izboru Edina Žuinića za zamjenika predsjedavajućeg.

Najava se obistinila

Novi predsjedavajući i zamjenik pokušali su još 7. jula ući u zgradu Općine, ali im je pristup, navodno po nalogu Gutića, fizički zabranjen.

Upozorili su da bi se slično moglo desiti i 31. jula, što se obistinilo.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here