NaslovnicaBiHSDA Novo Sarajevo poručila: Pleše je svoje otplesao, a uskoro će i...

SDA Novo Sarajevo poručila: Pleše je svoje otplesao, a uskoro će i Tanović

Objavljeno:

spot_img

O političkoj drami u Općini Novo Sarajevo oglasila se i SDA.

Dok NiP i NS optužuju načelnika Hasana Tanovića da ‘igra’ sa SDA, iz ove stranke poručuju da će uskori i Tanović otići – odnosno da će ga smijeniti građani.

“Robert Pleše je svoje otplesao, a otplesat će i Hasan Tanović već na lokalnim izborima.

Da podsjetimo, na čelu Općine Novo Sarajevo nalazi se Hasan Tanović, odnedavno član SDP-a, dok je predsjedavajući OV bio Robert Pleše (Naša Stranka), a njegov zamjenik Nijaz Džaka (NIP). U nešto više od dvije godine vladavine Trojke, Općina Novo Sarajevo je neprepoznatljiva”, navode oni.

Kažu da je u poslijeratnom periodu nezabilježeno da je jedna stranka, koalicija ili pojedinac za tako kratko vrijeme uspio unazaditi sve razvojne procese, zaustaviti investicije, napraviti jednu svađalačku atmosferu od koje nema koristi niko.

“SDA Novo Sarajevo je podržala smjenu Plešea iz Naše stranke i Džake iz NIP-a iz rukovodstva Vijeća, te imenovanje nezavisnih vijećnika u rukovodstvo kako bismo poboljšali rad lokalne administracije u korist svih građana Novog Sarajeva.

Napominjemo da prethodno nisu usvojeni izvještaji Općinskog Vijeća radi izostanka rezultata, stalnih opstrukcija kod izvršenja budžeta, zastoja uslijed prepucavanja na relaciji načelnik Tanović i Općinskog Vijeća. A koliko znamo tamo, na tim pozicijama nema vijećnika iz SDA”, istakli su u saopćenju.

Imali su poruku i za Našu stranku.

“Gospodo iz Naše stranke, vrijeme je da zajedno sa svojim koalicionim partnerima ne krivite druge za svoje propuste i nerad, pokažite rezultate! I kada smo mislili da ne može biti gore, zatekla nas je izjava Predsjednika Općinskog odbora Naše stranke u Novom Sarajevu Farisa Šehovića, gdje se izjednačava Dario Kordić i General Armije RBiH Sakib Mahmuljin!

Podsjećamo mlađahnog predsjednika OO Naše stranke da je Armija BiH branila ovu državu, da je veliki broj naših sugrađana dao ono najvrednije – svoje živote i na prostoru naše Općine. Dovoljno je da obiđe spomen obilježja na Pofalićima, Trgu Heroja, Hrasnom Brdu, Velešićima, itd.”, kažu u saopćenju.

Kažu da SDA Novo Sarajevo ne participira u vlasti, ali će i dalje nastaviti pratiti rad novoformiranog rukovodstva OV i načelnika Tanovića kao konstruktivna opozicija ukazujući na propuste, nedosljednosti, greške, a podržavajući samo one odluke koje su od koristi za sve građane Općine Novo Sarajevo.

“Uvjereni smo da će to stanovnici naše Općine znati prepoznati na narednim lokalnim izborima”, zaključili su.

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Bakiru nije imao ko da piše

Iako je Krajina poznata po čestim smjenama vlasti i turbulentnim političkim dešavanjima, jučerašnja...

Izvještaj potvrdio: Određene osobe počinile kriminal u Fabrici duhana Sarajevo

Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH je Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo dostavila izvještaj o...

Pročitaj i ovo

Bakiru nije imao ko da piše

Iako je Krajina poznata po čestim smjenama vlasti i turbulentnim političkim dešavanjima, jučerašnja...