Home BiH Saobraćaj u BiH: Radovi na brojnim putevima

Saobraćaj u BiH: Radovi na brojnim putevima

0
Saobraćaj u BiH: Radovi na brojnim putevima

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, jutros se saobraća uz povoljne uvjete za vožnju i pojačan promet vozila u blizini gradskih centara.

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka. Brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen. Preusmjeren je a alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Izačić, Hum, Deleuša i Zupci na izlazu iz zemlje. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan.

Zadržavanja su za sada do 30 minuta, prenosi FENA.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here