NaslovnicaBiHRaport otkriva: Smijenjeni Vinko Jakić odbio predati direktorsku fotelju. Zaključao kancelariju i...

Raport otkriva: Smijenjeni Vinko Jakić odbio predati direktorsku fotelju. Zaključao kancelariju i odnio ključeve od službenih automobila

Objavljeno:

spot_img

Vinko Jakić, jučer smijenjeni direktor Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, jutros nije dopustio da poziciju preuzme novi direktor Emir Bašić, saznaje Raport.

Smijenjeni direktor Agencije za upravljanje oduzetom imovinom u FBiH, Vinko Jakić jutros nije dozvolio da dužnost preuzme Emir Bašić, kojeg je Vlada FBiH imenovala za v.d. dirketora, saznaje Raport. Jakić je zaključaj kancelarije, a uzeo je i ključeve od svih službenih vozila.— Raport.ba (@BaRaport) August 3, 2023

Prema našim informacijama, Jakić odbio dati rješenje o imenovanju Bašića koje se nalazi u samoj Agenciji.

Kako je Raportu preneseno, Jakić je kazao da on neće predati dužnost, te da će ‘problem’ rješavati s Vladom FBiH preko svojih advokata.

Smijenjeni Vinko Jakić je, kako saznajemo, zaključao direktorsku kancelariju i odnio ključeve, kao i ključeve svih službenih vozila koje koristi Agencija, a samo je jedno ostalo parkirano ispred samog ulaza.

Novoimenovani v.d. direktora Bašić će, kako je Raportu rečeno, sutra obavijestiti stručne službe FBiH koje bi trebale osigurati da Jakiću bude onemogućen pristup direktorskoj kancelariji, a nije isključeno da će u svemu morati intervenirati i FUP.

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Lidere u Mostaru čeka težak sastanak. Hoće li ‘slomiti’ Dodika i deblokirati Vijeće ministara?

Lideri vladajućih stranaka na državnom nivou sastat će se danas na redovnom 'konsultativnom'...

Cijene nafte blago pale nakon tri sedmice rasta

Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošle sedmice blago pale, nakon tri...

Pročitaj i ovo