NaslovnicaBiHPosušaku godina zatvora. Pijan vozio BMW i skrivio nesreću u kojoj je...

Posušaku godina zatvora. Pijan vozio BMW i skrivio nesreću u kojoj je poginula jedna osoba

Objavljeno:

spot_img

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu dokazalo je krivicu optuženika Hrvoja Budimira iz Posušja, zbog krivičnog djela ugrožavanja javnog prometa zbog čega je jedna osoba smrtno stradala a druga zadobila teške tjelesne ozljede.

Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužitelj Josip Aničić.

On je sudu predočio rezultate obdukcije, prometnog vještačenja, vještačenja tjelesnih ozljeda, analizu alkohola u krvi optuženika, te preko 20 materijalnih dokaza, objavili su iz Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije.

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Hrvoje Budimir je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

“Hrvoje Budimir je 30. jula 2022. godine oko 02:25 sati u Posušju upravljajući vozilom marke BMW pod utjecajem alkohola od 1,42 promila i vozeći nedozvoljenom brzinom od oko 97 km/h, na dijelu magistralne ceste Tomislavgrad-Posušje, gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 60 km/h, izazvao prometnu nezgodu.

Naime, u krivini desnog smjera došlo je do zanošenja vozila, prelaska na lijevu kolničku traku i izlaska van magistralne ceste do udara u stablo koje se nalazilo pored magistralne ceste, desnom bočnom stranom vozila. Posljedicom toga suvozač u vozilu S.B. je zadobio smrtonosne ozljede, a suputnik I.B. teške tjelesne ozljede”, navodi se u priopćenju.

Optuženi Budimir je priznao krivicu, iskazao žaljenje i odrekao se prava na žalbu. Time je navedena Presuda s danom objave postala pravomoćna, prenosi FENA.

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo

Izvještaj potvrdio: Određene osobe počinile kriminal u Fabrici duhana Sarajevo

Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH je Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo dostavila izvještaj o...