Home BiH Policija u Srebrenici i Bratuncu nema pojma da se vrijeđaju uposlenici MC Srebrenica. Sad imaju, vidjet ćemo kad će reagirati

Policija u Srebrenici i Bratuncu nema pojma da se vrijeđaju uposlenici MC Srebrenica. Sad imaju, vidjet ćemo kad će reagirati

0
Policija u Srebrenici i Bratuncu nema pojma da se vrijeđaju uposlenici MC Srebrenica. Sad imaju, vidjet ćemo kad će reagirati

Nakon što smo objavili da se Facebook stranica “Despotovina”, poznata po negiranju genocida i veličanju ratnih zločinaca, ponovo obrušila na uposlenike Memorijalnog centra (MC) Srebrenica prijeteći im i nazivajući ih “ustašama”, kontaktirali smo policijske stanice u Srebrenici i Bratuncu.

Pitali smo da li su dobili ikakvu prijavu povodom statusa navedene stranice i da li će reagirati.

Iz obje policijske stanice smo dobili odgovor da nisu upoznati sa slučajem te da do sada nisu zaprimili nikakvu prijavu po tom pitanju.

Međutim, i naš upit je svojevrsna prijava te nakon toga više ne mogu reći da nisu upoznati sa gnusnom objavom. Ostaje samo da se vidi da li će policija reagovati jednako brzo kao prilikom hapšenja povratnika iz Srebrenice Mirsada Omerovića.

Podsjetimo, njega su priveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS zbog negodovanja koje je izrazio na Facebooku, a povodom koncerta ispred crkve na godišnjicu genocida u Srebrenici, 11. jula.

Njegova supruga, Adisa Omerović, objavila je tada na Facebooku kako njena porodica prolazi agoniju, jednu od težih koje su doživjeli otkako su se vratili u Potočare.

Direkor MC Srebrenica Emir Suljagić oglasio se ovim povodom poručivši:

“Nijedna državna institucija ne radi u uslovima u kojima rad MC Srebrenica. Policija u Bratuncu i Srebrenici koja će povratnika privesti zbog Facebook statusa ne haje na višegodišnje prijetnje koje nam dolaze sa jedne te iste i svima nama poznate adrese”, napisao je Suljagić na Twitteru.

Nijedna državna institucija ne radi u uslovima u kojima radi @SrebrenicaMC. Policija u Bratuncu i Srebrenici koja će povratnika privesti zbog Facebook statusa ne haje na višegodišnje prijetnje koje nam dolaze sa jedne te iste i svima nama poznate adrese. https://t.co/JaUADXS9VT— Emir Suljagić (@suljagicemir1) July 29, 2023

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here