Home BiH Osim što je bila doktorica, Azra Spahić je bila vrsna umjetnica. Ovo su njena djela

Osim što je bila doktorica, Azra Spahić je bila vrsna umjetnica. Ovo su njena djela

0
Osim što je bila doktorica, Azra Spahić je bila vrsna umjetnica. Ovo su njena djela

Osim što je bila mlada doktorica, Azra Spahić, koja je sinoć tragično stradala u saobraćajnoj nesreći na Marijin Dvoru u Sarajevu, bila je i vrsna umjetnica.

Tako je prije nekoliko godina govorila za turističko-informativni portal posjeti.ba koji je između ostalog objavio i neke od njenih umjetničkih djela.

Iz Udruženja za unapređenje održivog razvoja turizma, očuvanja tradicije i kulture “Mapa kulture”, koje vodi portal posjeti.ba, oglasili su se na Facebooku nakon vijesti o njenoj tragičnoj smrti.

Foto: Posjeti.ba

“Svaki put kada se ugasi jedan mladi život teško nam bude. Njena umjetnička priča je za nas bila posebna. Imala je taj talent koji se na prvu naprosto uklapao u Mapu kulture. Ta prva slika portreta Morgana Freemana je nesto sto je ostavilo njen pečat na nas.

Foto: Posjeti.ba

Nakon toga smo odlučili da je prezentujemo našim pratiocima. Kao što kaže naslov, svoju priču o crtanju nije započela na putovanju, koja je voljela kako nam reče, ali je, nažalost, nesavjesna vožnja u alkoholiziranom stanju tu priču na ovom svijetu završila upravo na putovanju ka odredištu na koje nije došla.

Kao što ni studentice Filozofskog fakulteta Selma i Edita, Hava i drugi naši sugrađani zbog nesavjesne vožnje nisu stigli na svoja odredišta. Neka im je rahmet duši svima.

Foto: Posjeti.ba

Ne, nije naše da sudimo, ali apelujemo da se prilikom sjedanja za volan poštuju saobraćajni propisi.

Neka ti je laka zemlja bosanska Azra”, naveli su iz Udruženja.

Intervju koji je Azra dala za njih možete pogledati na linku OVDJE.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here