Home BiH Oglasila se Općina Stari Grad o pitanju ko će voditi Općinu ako Hadžibajrić ode u zatvor

Oglasila se Općina Stari Grad o pitanju ko će voditi Općinu ako Hadžibajrić ode u zatvor

0
Oglasila se Općina Stari Grad o pitanju ko će voditi Općinu ako Hadžibajrić ode u zatvor

Nakon hapšenja načelnika Ibrahima Hadžibajrića (NES), oglasila se i Općina Stari Grad.

Naime, dok se čeka ročište za određivanje pritvora Hadžibajriću i sekretarki Općine Almi Destanović, već se nagađa ko bi mogao preuzeti vođenje Općine.

Iz Starog Grada kažu da Kolegij Općinskog načelnika i Općinski pravobranilac rade sve kako bi Općina nastavila pružati sve usluge građanima.

“Pitanje rukovođenja organom uprave bit će riješeno u najkraćem roku, zakonski propisanim putem, a u zavisnosti od narednih koraka Tužilaštva Kantona Sarajevo i Tužilaštva BiH i eventualno izrečenih mjera.

Kolegij Općinskog načelnika i Općinski pravobranilac, poštujući demokratska načela i vjerujući u profesionalnost i nespristrasnost istražnih i pravosudnih organa, očekuju da pokrenuti istražni postupak bude okončan zakonito i u najkraćem mogućem roku pridržavajući se načela i principa krivično-procesnog prava.

Uz čvrsto opredjeljenje da se mora poštovati persumpcija nevinosti i pravo svakog pojedinca da istu dokaže, očekuje se da tako bude i u ovom predmetu, a javnost i mediji pozivaju se na objektivnost i profesionalno izvještavanje uz poštovanje prava na privatnost članova porodice osumnjičenih lica iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Općina Stari Grad Sarajevo stoji na raspolaganju svim istražnim organima za zakonito i profesionalno provođenje predmetnih postupaka, a što predstavlja pretpostavku donošenja konačnih odluka nadležnih tužilaštava”, saopćili su.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here