NaslovnicaBiHNiP pozvao SDP da se očituje o svojim “neprincipijelnim” vijećnicima: Vratiti se...

NiP pozvao SDP da se očituje o svojim “neprincipijelnim” vijećnicima: Vratiti se u okvire sarajevskog dogovora

Objavljeno:

spot_img

Nakon skoro četiri sata zasjedanja Kantonalni izvršni odbor Naroda i Pravde (NiP) donio je i zaključke vezano za Hasana Tanovića.

Naime, u petak je u Općinskom vijeću Novo Sarajevo formirana nova većina te su iz rukovodstva smijenjeni predstavnici NiP-a i Naše stranke.

Postoje trzavice

Na relaciji načelnik Tanović – NiP – NS već duže postoje trzavice i politička neslaganja. NiP je još prije nekoliko mjeseci povukao svoju podršku načelniku.

A, Kantonalni izvršni odbor Narod i Pravda Sarajevo večeras je između ostalog razmatrao aktuelnu političku situaciju u četiri gradske općine u Kantonu Sarajevo. Poseban osvrt bio je na dešavanja u Općinskom vijeću Novo Sarajevo.

Podrška općinskom odboru

Kako se navodi, Kantonalni izvršni odbor daje bezrezervnu podršku Općinskom odboru NiP Novo Sarajevo, a u vezi sa trenutnom političkom situacijom u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, a koji je još prije pet mjeseci upoznao javnost o neradu Općinskog načelnika Hasana Tanovića.

“Pozivamo koalicionog partnera SDP da se očituje o neprincipijelnom postupanju pojedinih njihovih vijećnika u Općinskom vijeću Novo Sarajevo prema koalicionim partnerima NiP i NS, te da se vrate u okvire sarajevskog dogovora”, navodi se u zaključcima.

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Kako sauna utiče na naše zdravlje

Brojne su prednosti za tijelo i zdravlje, stručnjaci ističu da korišćenje saune može...

Izetbegović: Besmisleno glasati o smjeni Heleza. Treba glasati o smjeni kompletnog Vijeća ministara

Lider SDA Bakir Izetbegović potvrdio je danas da ova stranka neće podržati zahtjev...

Pročitaj i ovo

Kako sauna utiče na naše zdravlje

Brojne su prednosti za tijelo i zdravlje, stručnjaci ističu da korišćenje saune može...