Home BiH Nemaju ni za gorivo u NSRS?! Stevandić naredio da se za svaki službeni put traži njegovo odobrenje

Nemaju ni za gorivo u NSRS?! Stevandić naredio da se za svaki službeni put traži njegovo odobrenje

0
Nemaju ni za gorivo u NSRS?! Stevandić naredio da se za svaki službeni put traži njegovo odobrenje

Premijer Republike Srpske Radovan Višković krajem juna se pohvalio da je Vlada RS, sedam dana prije roka, ispunila svoje obaveze i otplatila 336 miliona KM za obveznice koje su 2018. godine podignute na Bečkoj berzi.

“Republika Srpska je finansijski stabilna i likvidna i poruka građanima je da slušaju predstavnike institucija, a ovi dušebrižnici mogu sada ići na godišnji odmor”, rekao je Višković.

No, čini se da za ovu ironiju prema oponentima i slavodobitne izjave, baš i nema razloga, a pogotovo za tvrdnje da je “RS finansijski stabilna i likvidna”.

Kriza budžeta

Prvo je, naime, procurilo da je vlast Milorada Dodika za vraćanje ovog duga digla novi kredit, sa mnogo višim kamatama.

Potom je uslijedila vijest da kasne plaće budžetskim korisnicima u RS, među kojima i prosvjetnim radnicima, zaposlenima u pravosuđu, medicinskim radnicima…

A vjerovatno je kriza budžeta izazvala i probleme sa snabdijevanjem goriva institucija u RS.

Drugovi poslanici Narodne skupštine Republike Srpske, ako želite o svom trošku u inostranstvo, FBiH ili Brčko, morate pitati Stevandića.Sreća pa nije ministar unutrašnjih poslova. pic.twitter.com/bjD0DL8yL7
— Zoran Šarenac (@sarenaczoran) July 7, 2023

Naime, prema informacijama Raporta, kompanija Nestro petrol prijetila je blokadom kartica za gorivo jer su im Narodna skupština RS i Vlada RS dugovali ogroman novac.

Tome u prilog govori dopis od 27. juna koji je predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić uputio generalnom sekretaru Skupštine Boranu Bosančiću.

Putni nalozi

Stevandić je zabranio da se bez njegove izričite saglasnosti potpisuju putni nalozi za putovanja automobilom u vlasništvu NSRS van RS, bez obzira na to da li takav trošak ide na teret klubova poslanika ili poslanika NSRS.

“Poštovani, zabranjujem potpisivanje putnih naloga, bez izričite saglasnosti predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, u slučajevima kada automobili u vlasništvu Narodne skupštine izlaze iz Republike Srpske, bez obzira da li takav trošak ide na teret klubova poslanika ili poslanika Narodne skupštine Republike Srpske”, piše u dopisu koji je Stevandić poslao Bosančiću.


Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here