Home BiH Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić izvrijeđao Majke Srebrenice: To je motor mržnje među ljudima

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić izvrijeđao Majke Srebrenice: To je motor mržnje među ljudima

0
Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić izvrijeđao Majke Srebrenice: To je motor mržnje među ljudima

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić izjavio je da će u ovom gradu biti održane dvije komemoracije žrtvama rata u Bosni i Hercegovini, uz ocjenu da ratni ožiljci u tom kraju neće još dugo zarasti.

“Mi Srbi, od 7. do 12. jula sjećamo se svojih preko 3.500 poginulih od 1992. do 1995. u Podrinju, kulturnim i sportskim priredbama i komemoracijom u selu Zalazju”, rekao je Grujičić za list Večernje novosti.

Obilježavanje godišnjice genocida bit će održana 11. jula u Potočarima, a Grujičić navodi da on nije dobio informaciju ko će učestvovati, uz ocjenu da se “ni 28 godina od završetka rata mir nije u potpunosti vratio u Srebrenicu”.

Naveo je da je uoči te komemoracije situacija u gradu, za razliku od perioda do 2018. godine, mirna i da “nema prijetnji Bošnjaka”, prenosi Beta.

“Mi i dalje razumijemo njihovu bol, a oni našu i dalje ne razumiju”, kazao je Grujičić, navodeći da je nevladina organizacija Majke Srebrenice “motor mržnje među ljudima”.

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari 11. jula će biti obilježena godišnjica genocida nad Bošnjacima koji su srpske snage počinile u julu 1995. godine.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here