NaslovnicaBiHMiletić pisao Schmidtu: Očekujemo da OHR hitno reagira i zaštiti ustavnost Bosne...

Miletić pisao Schmidtu: Očekujemo da OHR hitno reagira i zaštiti ustavnost Bosne i Hercegovine

Objavljeno:

spot_img

Danas je Zlatko Miletić uputio zvanični akt prema Uredu Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, odnosno Christianu Schmidtu sa ciljem zaštite Ustava Bosne i Hercegovine i Općeg okvirnog mirovnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini.

“Politički pokret „Za nove generacije“ je u potpunosti protiv bilo kakvog pokušaja rušenja ustavnosti Bosne i Hercegovine. Napominjemo javnost da je naš kolega Zlatko Miletić u više navrata podnosio krivične prijave protiv osoba koje narušavaju ustavnost Bosne i Hercegovine, ali da Tužilaštvo Bosne i Hercegovine još ne čini ništa po tom pitanju”, navodi se u saopćenju Za nove generacije.

Oni pozivaju i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da po službenoj dužnosti i na osnovu Člana VI/3. tačka a) Ustava zatraži pokretanje ocjene ustavnosti odluke NSRS pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine i na taj način zaštiti potpisani Dejtonski sporazum i Ustav Bosne i Hercegovine koji je proizišao iz ovoga sporazuma.

“Reakcija svih nadležnih institucija je potrebna odmah i bez ikakvog odlaganja, a sa ciljem potpune zaštite ustavnosti Bosne i Hercegovine, bez bilo kakvih kalkulacija”, navodi se u saopćenju

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo