NaslovnicaBiHKošarac: Meta političkog Sarajeva je isključivo Dodik, njegova politika znači očuvanje RS

Košarac: Meta političkog Sarajeva je isključivo Dodik, njegova politika znači očuvanje RS

Objavljeno:

spot_img

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac istakao je u izjavi za RTRS da je politika predsjednika ovog bh. entiteta Milorada Dodika garant opstanka RS i očuvanja njenih prava zagarantovanih Dejtonom i Ustavom.

Košarac je dodao da su ovu činjenicu prepoznali kako zapadni centri moći, tako i predstavnici političkog Sarajeva, zbog čega “horski i udruženo rade na nasilnom uklanjanju predsjednika Dodika sa političke scene.”

“Meta njihovih napada je isključivo Milorad Dodik, jer su svjesni da njegova politika znači očuvanje i opstanak Republike Srpske. Znaju dobro i Bakir Izetbegović i predstavnici Trojke i američki i ini zapadni ambasadori, kao što to zna i mešetar Kristijan Šmit, da je srpski narod u Republici Srpskoj dao povjerenje i podržava Milorada Dodika, jer njegova politika garantuje snažnu, jaku i samostalnu Republiku Srpsku i zaštitu interesa njenih građana”, poručio je Košarac.

On je rekao da krizu u BiH prouzrokuju oni koji svakodnevno uružavaju Dejtonski sporazum i Ustav u namjeri da oslabe Republiku Srpsku i ponište izbornu volju sprskog naroda.

“U prilog tome najbolje svjedoče reakcije bošnjačkih političara i predstavnika dijela međunarodne zajednice. Prijete i prizivaju sankcije, jer su svjesni da samo nasilnim pomjeranjem i uklanjanjem legalno i legitimno izabranog predsjednika Milorada Dodika sa političke scene mogu oslabiti Republiku Srpsku, njenu poziciju u BiH, staabilnost i ustavni kapacitet”, upozorio je Košarac.

Prema njegovim riječima, takav politički avanturizam direktna je prijetnja stabilizaciji prilika u BiH, o čemu treba dobro da razmisle svi oni koji zdušno učestvuju u masovnoj histeriji protiv predsjednika Republike Srpske.

“Dodik je izbor srpskog naroda i na političkoj sceni biće dok isključivo srpski narod ne kaže suprotno, uprkos različitim pritiscima, prijetnjama i bez obzira jalove pokušaje raznih izetbegovića, zvizdića, heleza, zapadnih diplomata i drugih. Neka to okače mačku o rep”, naveo je Košarac.

On je ponovio da RS i njeno rukovodstvo poštuju Dejtonski sporazum i Ustav BiH, te da nijedna odluka nije usvojena suprotno ovim dokumentima.

S tim u vezi, dodao je, to su prepoznali međunarodni prijatelji Republike Srpske, koji podržavaju politiku njenog rukovodstva “zasnovanu na poštovanju i primjeni međunarodnog prava”.

“Republika Srpska nijednim svojim aktom ne ugrožava stabilnost, niti narušava međunarodno pravo. Dodik je čovjek mira i dijaloga, lider koji zagovara dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda, bez stranog intervencionizma i uz puno uvažavanje dejtosnkih i ustavnih nadležnosti. Njegovu politiku prepoznaju Srbi u Republici Srpskoj, ali i u regionu i svjesni su da znači garant opstanka našeg naroda i Republike Srpske”, poručio je Košarac.

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Uz ovih 10 koraka spriječite pucanje i listanje noktiju

U nastavku otkrivamo kako ojačati nokte, odnosno donosimo vam vodič za jačanje i...

Predstavnici boračkih organizacija i političari iz RS stigli pred Sud BiH da bi podržali Milorada Dodika

Predstavnici brojnih boračkih organizacija iz RS okupili su se ispred Suda BiH u...

Papa: Osjećam se mnogo bolje, ali ne mogu da pričam dugo

“Mnogo sam bolje, ali imam poteškoća i kada pričam mnogo”, rekao je papa...

Pročitaj i ovo

Uz ovih 10 koraka spriječite pucanje i listanje noktiju

U nastavku otkrivamo kako ojačati nokte, odnosno donosimo vam vodič za jačanje i...

Predstavnici boračkih organizacija i političari iz RS stigli pred Sud BiH da bi podržali Milorada Dodika

Predstavnici brojnih boračkih organizacija iz RS okupili su se ispred Suda BiH u...