NaslovnicaBiHHNS traži nastavak dijaloga domaćih lidera i ispunjavanje 14 ključnih prioriteta

HNS traži nastavak dijaloga domaćih lidera i ispunjavanje 14 ključnih prioriteta

Objavljeno:

spot_img

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine (HNS BiH) još jednom ističe kako je u potpunosti opredijeljen za poštivanje svih temeljnih ustavnih načela i očuvanje stabilnosti BiH.

Kako je saopćeno, HNS BiH će nastaviti biti predvodnik euroatlantskoga puta BiH i raditi na neophodnim reformama u korist svih konstitutivnih naroda i drugih građana.

Žurno ispunjavanje 14 ključnih prioriteta Evropske komisije ne može se odgađati zbog partikularnih interesa pojedinih predstavnika konstitutivnih naroda i političkih stranaka.

HNS BiH pozdravlja napore koje ulaže međunarodna zajednica, u dijalogu s domaćim akterima, na stabiliziranju unutarnjih odnosa u BiH i njenom napretku. HNS BiH smatra da su jedino unutarnji dijalog i domaća rješenja dugoročno održiva i usmjeravaju BiH prema što bržem članstvu u Europskoj uniji, navodi se u priopćenju.

Kako se ističe, HNS BiH poziva na nastavak dijaloga koalicije na razini BiH kako bi se donijele žurne odluke kojima će se osigurati ravnopravnost i legitimna predstavljenost svih konstitutivnih naroda u svim zakonodavnim, izvršnim i sudskim institucijama BiH, prenosi FENA.

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo

Izvještaj potvrdio: Određene osobe počinile kriminal u Fabrici duhana Sarajevo

Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH je Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo dostavila izvještaj o...