Home BiH Helez otkrio detalje sukoba s Dodikom: Psovao je genocid, krenuo sam na njega. Nikšić je spriječio tuču

Helez otkrio detalje sukoba s Dodikom: Psovao je genocid, krenuo sam na njega. Nikšić je spriječio tuču

0
Helez otkrio detalje sukoba s Dodikom: Psovao je genocid, krenuo sam na njega. Nikšić je spriječio tuču

Ministar odbrane BiH Zukan Helez otkrio je datelje šta se dešavalo na današnjem sastanku u Konjicu između njega i Milorada Dodika.

“Bilo je jako zanimljivo. Dodik je ušao jako nervozan. Sjedio je na suprotnoj strani od mene. Uvodnu riječ je dao Nikšić, poslije toga Konaković, Dodik ga je prekidao.Bio je vrlo arogantan, nije poštovao državu i počeli smo s varnicama. Rekao je da će ići do kraja i da ga ne zanima plan B. Ja sam rekao ‘b, b, Milorade'”.

“Kasnije je nastavio da prekida. Smirio je to Nikšić, pa se Dodik opet javio, pa je repliku imao Kemo Ademović. Rekao je da je bio genocid u Srebrenici. Dodik je rekao ‘jebem ti genocid u Srebrenici’. U sekundi mi je prošla Srebrenica, Prijedor, Bugojno, ja sam mu opsovao majku. Bilo mi je krivo, emocije su me savladale. Bilo je par psovki s obje strane. Čović je bio jako korektan, rekao je da je BiH njegova jedina domovina. Rekao je Milorade i ja imam uvijek plan A, B i C. Dodik je počeo da popušta, vidio je da mu pokazujemo zube. Kasnije je čak bio kooperativan”.

“U jednom momentu sam krenuo u fizički obračun. Nikšić me smirio”, kaže Helez.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here