Home BiH Granični prijelaz Krstac otvoren za međunarodni saobraćaj

Granični prijelaz Krstac otvoren za međunarodni saobraćaj

0
Granični prijelaz Krstac otvoren za međunarodni saobraćaj

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo. Vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Počeli su radovi na sanaciji kolovoza na putnim pravcima Livno-Šuica i Livno-Renjići (ka GP Kamensko). U terminu od 07 do 16 saobraća se usporeno.

I za danas su planirani radovi na redovnom održavanju magistralnog puta M-17 kroz grad Konjic. Zbog toga će se u prijepodnevnim satima saobraćati usporeno, jednom trakom.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka. Brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen. Preusmjeren je na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani. Iz smjera Ilidže se saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Srbljani-Bosanska Krupa, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko, Čitluk-Ljubuški, Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na graničnim prijelazima za putnička vozila za sada nema dužih zadržavanja. Granični prijelaz Krstac (putni pravac Gacko-Nikšić) je otvoren za međunarodni saobraćaj, prenosi FENA.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here