Home BiH Fejzić: Sve je spremno za obilježavanje 28. godišnjice genocida u Srebrenici

Fejzić: Sve je spremno za obilježavanje 28. godišnjice genocida u Srebrenici

0
Fejzić: Sve je spremno za obilježavanje 28. godišnjice genocida u Srebrenici

U Memorijalnom centru “Potočari – Srebrenica” danas je održan završni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Zaštićene zone UN-a“ Srebrenica.

Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida Hamdija Fejzić kaže da su na sastanku razmatrani izvještaji predsjednika pododbora o aktivnostima na pripremi obilježavanja godišnjice.

“Na dnevnom redu su bili izvještaji pododbora, uglavnom sve je spremno za obilježavanje 28.godišnjice genocida. Danas smo usvojili i konačan program za obilježavanje 28. godišnjice genocida”, kazao je Fejzić.

Fejzić je podsjetio javnost da je dosad identifikovano 30 žrtava genocida koji će 11. jula ove godine svoj konačan smiraj pronaći u mezarju Memorijalnog centra “Potočari”.

Predsjednik Pododbora “Marš mira 2023” Suljo Čakanović kaže da pripreme idu po planiranoj dinamici.

“Trasa “Marša mira 2023” neće biti izmijenjena, ostat će ista. Najizazovnija trasa Buljim i Buljimski potoci je prohodna i ostale aktivnosti će biti urađene do 5. jula. Dosad je prijavljeno više od 1.800 učesnika i mogu reći da sam zadovoljan brojem, jer veliki broj učesnika dođe u Nezuk na dan polaska. Očekujemo do četiri hiljade učesnika ‘Marša mira'”, kazao je Čakanović.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here