Home BiH Evropski parlament 11. jula obilježava godišnjicu genocida u Srebrenici

Evropski parlament 11. jula obilježava godišnjicu genocida u Srebrenici

0
Evropski parlament 11. jula obilježava godišnjicu genocida u Srebrenici

Slovenski zastupnik u Evropskom parlamentu Klemen Grošelj objavio je da će Evropski parlament obilježiti 28. godišnjicu genocida u Srebrenici.

Grošelj je na Twitter nalogu objavio da će Evropski parlament 11. jula na dnevni red uvrstiti i obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici.

“28. godišnjica genocida u Srebrenici. Pohvalno je vidjeti da je Evropski parlament na svoj dnevni red uvrstio raspravu o obilježavanju ovog tragičnog događaja”, kazao je Grošelj.

28th anniversary of the Srebrenica genocide – It's commendable to see the European Parliament including a discussion on commemorating this tragic event on its agenda. @ilhankyuchyuk @hildevautmans @RenewEurope @LIBSEEN @NasaStrankaBiH @IJoveva @SrebrenicaMC pic.twitter.com/Y8ppMre6mY
— Klemen Groselj (@KGroselj) July 7, 2023

U okviru rasprave planirana je i izjava predsjednika Evropskog parlamenta kao i obraćanje predstavnika političkih grupa u ovoj instituciji Evropske unije (EU).

U mezarju Memorijalnog centra u Potočarima ove godine bit će ukopani posmrtni ostaci 30 žrtava genocida počinjenog u julu 1995. godine nad stanovnicima “zaštićene zone UN-a” u Srebrenici.


Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here