NaslovnicaBiHDonesena je prva pravosnažna presuda na osnovu Sky dokaza. Šta to znači?

Donesena je prva pravosnažna presuda na osnovu Sky dokaza. Šta to znači?

Objavljeno:

spot_img

Nakon što je u Bosni i Hercegovini u petak donesena prva presuda s dokazima iz Sky aplikacije, za Raport je govorio advokat Vlado Adamović.

Podsjetimo, u predmetu Sako Bibić i ostali, optuženi Alem Zukić je priznao krivicu, sklopio sporazum s Tužilaštvom koje je predložilo kaznu zatvora u trajanju od godinu dana, novčanu sporednu kaznu od četiri hiljade KM, te oduzimanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od dvije hiljade eura (3,8 hiljada KM).

S obzirom na samu činjenicu da je potvrđena optužnica sa dokazima iz Sky aplikacije, Adamović smatra da Sud ide u tom pravcu da priznaje ovakvu vrstu dokaza.

“Bez obzira što je presuda donesena po priznavanju krivice, svejedno je Sud prihvatio dokaze koji su vezani za Sky aplikaciju što znači da ide u tom pravcu da je priznaje kao dokaz”, rekao nam je Adamović.

Podsjetimo, optuženi Zukić je je priznao krivicu za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Optuženi je priznao svoje sudjelovanje u međunarodnom krijumčarenju opojne droge marihuana “skunk” iz Bosne i Hercegovine na područje EU.

“Optuženi je od samog početka krivičnog postupka sarađivao sa organima gonjenja i svojim svjedočenjem u samom početku istražnih aktivnosti u mnogome doprinio uspješnom i efikasnom okončanju istrage.

U skladu sa sporazumom optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Nakon razmatranja sporazuma, isti je prihvaćen te je optuženom izrečena navedena kazna”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo

Izvještaj potvrdio: Određene osobe počinile kriminal u Fabrici duhana Sarajevo

Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH je Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo dostavila izvještaj o...