NaslovnicaBiHDon naroda PSBiH danas će razmatrati ukidanje plaćanja poreza na doniranu hranu

Don naroda PSBiH danas će razmatrati ukidanje plaćanja poreza na doniranu hranu

Objavljeno:

spot_img

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra zahtjev Predstavničkog doma državnog parlamenta da se Prijedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost razmatra po hitnom postupku.

Predstavnički dom je na posljednjoj sjednici, po hitnom postupku, usvojio predloženi zakon kojim se ukida plaćanje poreza na doniranu hranu, a koji je u tom domu zajednički predložilo 15 poslanika i poslanica.

Dom naroda bi trebao razmatrati i zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH također razmatra po hitnom postupku.

Delegati bi trebali razmatrati i principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ombudsmenu za ljudska prava BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Predviđeno je i razmatranje izvještaja Ureda za reviziju institucija BiH o finansijskoj reviziji institucija BiH za 2021. godinu, kao i Godišnjeg revizorski izvještaj o glavnim nalazima i preporukama za 2021. godinu.

Trebalo bi biti razmatrano i više izvještaja, među kojima Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2022. godinu, te Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2022. godinu.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebala da se nađe i Informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31. decembra 2022. godine.

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Nikšić: Elektroprivreda BiH mora ići na poskupljenje struje za privredu. Za domaćinstva još ne

Zbog inflacije i situacije s kupovnom moći građana, nećemo povećavati cijenu električne energije...

Veliki kašalj potvrđen u BiH – sve češće nespecifične upale pluća kod djece

Za djecu do godinu dana, nerijetko je životno ugrožavajuće. Ljekari upozoravaju da se...

Pročitaj i ovo

Nikšić: Elektroprivreda BiH mora ići na poskupljenje struje za privredu. Za domaćinstva još ne

Zbog inflacije i situacije s kupovnom moći građana, nećemo povećavati cijenu električne energije...