Home BiH Dodikov zastupnik Radovan Kovačević sankcije SAD nazvao sramnim i licemjernim. Pozvao ih da pročitaju Dejton

Dodikov zastupnik Radovan Kovačević sankcije SAD nazvao sramnim i licemjernim. Pozvao ih da pročitaju Dejton

0
Dodikov zastupnik Radovan Kovačević sankcije SAD nazvao sramnim i licemjernim. Pozvao ih da pročitaju Dejton

Odluka SAD o stavljanju zvaničnika RS na crnu listu je sramna i licemjerna i nikavke sankcije nas neće spriječiti da radimo svoj posao, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je uvrštavanje predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića, predsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića, člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i ministra pravde Miloša Bukejlovića na crnu listu SAD nazvao skandaloznom odlukom.

“Posebno je licemjerno to što oni kažu da to rade da bi zaštitili Dejtonski sporazum. Upravo ono što su radili zvaničnici Republike Srpske jeste odbrana Dejtona”, naglasio je Kovačević.

Kovačević je poručio da pruža punu podršku zvaničnicima RS.

“I dalje pozivamo i SAD i sve svjedoke Dejtonskog sporazuma da ga barem jednom pročitaju i shvate da je jedini partner za istinsku zaštitu ovog sporazuma Republika Srpska. Koliko god oni nastavili da sankcionišu i prijete, mi ćemo nastaviti da štitimo RS”, istakao je Kovačević, piše RTRS.

Kovačević je istakao da je Narodna skupština Republike Srpske demokratska institucija.

“Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske neće dozvoliti da im odluke nameće stranac koji se ne spominje ni u Ustavu BiH”, poručio je Kovačević.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here