NaslovnicaBiHDodik: SDA hoće da RS što više odvoji od Srbije, uspjeli smo...

Dodik: SDA hoće da RS što više odvoji od Srbije, uspjeli smo ih izbaciti iz vlasti

Objavljeno:

spot_img

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik izrazio je uvjerenje da u ovom bh. entitetu ne postoji stranka koja bi prihvatila SDA, koja ima politiku da RS što više odvoji od Srbije.

“Pri formiranju vlasti na nivou BiH cilj nam je bio da u njoj ne učestvuje SDA i u tome smo uspjeli”, naveo je Dodik na svom “Instagram” profilu u retrospektivi protekle sedmice.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, ponovio je da vladajuća struktura u RS ima malo više tolerancije prema novim partnerima iz Federacije BiH, ali da ne prihvata njihove politike.

Prema njegovim riječima, rad Vijeća ministara suštinski je ostao isti, bez koordinisane vanjske politike i s pokušajima da se RS nametnu mnoge stvari, a samo jedna od njih je priča o imovini.

“Strankama s kojima smo formirali Vijeće ministara rekli smo da što se tiče evropskih politika, možemo da razgovaramo o svih 14 prioriteta u paketu, a ne da neko drugi bira šta njemu odgovara. Kada kažemo dajte na dnevni red Ustavni sud ili OHR, onda kažu to ćemo kasnije. Kad kasnije? Za 20 godina. Takav pristup za RS je neprihvatljiv”, istakao je Dodik.

Dodik se protekle sedmice sastao sa vlasnikom preduzeća SXO “Celeks” Milanom Filom, koji je najavio da njegovo preduzeće planira novi investicioni poduhvat i ima namjeru da modernizuje linije, izgradi energanu za njihove potrebe i zaposli još radnika.

Prisustvovao je i sastanku delegacija SNSD-a i SPS-a, koje su dogovorile da će u naredne dvije sedmice potpisati sporazum o saradnji koji će definisati političke i principijelne odnose prema otvorenim društvenim i ostalim pitanjima, a isto tako utvrditi nivo dogovora u vezi s obavljanjem najvažnijih poslova koji bi mogli i trebalo da pripadnu SPS-u.

Dodik je jučer prisustvovao obilježavanju 30 godina od osnivanja Socijalističke partije i čestitao im ovaj značajan jubilej, prenosi Srna.

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Izvještaj potvrdio: Određene osobe počinile kriminal u Fabrici duhana Sarajevo

Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH je Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo dostavila izvještaj o...

MENACHEM Z. ROSENSAFT PORUČIO NETANYAHUU: “U ime Boga, odlazite!”

Piše: MENACHEM Z. ROSENSAFT / Newsweek Benjamin Netanyahu mora otići. Sada. Prije nego što...

Pročitaj i ovo