Home BiH Dodik: Nisu Srbi ginuli braneći svoju imovinu da bi je Schmidt, Murphy i Bakir krčmili

Dodik: Nisu Srbi ginuli braneći svoju imovinu da bi je Schmidt, Murphy i Bakir krčmili

0
Dodik: Nisu Srbi ginuli braneći svoju imovinu da bi je Schmidt, Murphy i Bakir krčmili

Na pitanje Srne da prokomentariše sastanak eksperata o državnoj imovini, koji je održan u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, predsjednik RS Milorad Dodik je istakao da “sastanci samozvanih eksperata u američkoj Ambasadi ili zgradi gdje je nekada bila kancelarija visokog predstavnika po pitanju imovine je brutalno miješanje u unutrašnja pitanja i de fakto priznanje da je Bosna i Hercegovina kolonija”.

“Niko nije ovlastio niti tražio od američke Ambasade da se bavi tim ili nekim drugim unutrašnjim pitanjem BiH. Kancelarija visokog predstavnika je obezglavljena i nelegalna, jer je mjesto visokog predstavnika i dalje upražnjeno i u međuvremenu nije ukinuto”, rekao je Dodik.

Neće biti razmatrano

On je naglasio da je “besprizorno da nas još obavještavaju kako su nam uzeli novčanike i da se dogovaraju koliko naših para će da nam daju”.

“Nikakav prijedlog koji o tom pitanju dođe sa adresa koje se nepozvano i neovlašteno bave našim unutrašnjim pitanjima u RS neće biti razmatran.

Састанци самозваних експерата у америчкој амбасади или згради гдје је некада била канцеларија високог представника по питању имовине су брутално мијешање у унутрашња питања и де факто признање да је БиХ колонија. https://t.co/gU1pibEGWz— Милорад Додик (@MiloradDodik) June 13, 2023

Sporazum kojim je nastala današnja BiH pitanje imovine je riješio 1995. U oba entiteta i distriktu Brčko provedena je privatizacija državnog kapitala. Sad se neko sjetio da pitanje imovine kao nije riješeno”, rekao je Dodik.

Tvrdi da proizvode krize

On je ocijenio da se na ovom pitanju “najjasnije vidi kako dio međunarodne zajednice u BiH proizvodi krize i onda se kao spasioci nude da ih riješe, optužujući usput legalno birane političare za nesposobnost”.

“Nije Republika Srpska izgubila više od 20.000 svojih najboljih sinova koji su branili svoje kuće i imovinu, da bi joj zemlju 30 godina nakon rata krčmili Izetbegović, Muprhy ili Schmidt”, poručio je Dodik.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here