NaslovnicaBiHDetalji života fatalne Mirnese nakon pljačke: Znate li koliko je novca imala...

Detalji života fatalne Mirnese nakon pljačke: Znate li koliko je novca imala u džepu kad uhapšena?

Objavljeno:

spot_img

Dok Mirnesa S. (42) optužena za krađu 1,25 miliona evra u Njemačkoj, očekuje suđenje u Štutgartu, pojavili su se novi detalji u vezi sa njenim hapšenjem i privatnim životom.

Nekada atraktivna plavuša, poznata kao Miki iz BiH uvijek je na društvenim mrežama postavljala slike koje ukazuju da je vodila luksuzan život u skupocjenoj odjeći i sa upadljivom šminkom. Ipak, kada se predala njemačkoj policiji u Štutgartu – bila je obučena bez stila, kao i bez svog novca.

Poslije 101 dana provedenog u bjekstvu Mirnesa S. se vratila u Štutgart 23. januara i uhapšena je direktno u avionu. Nosila je crnu trenerku, pojavila se bez šminke i sa braon kosom.

A gdje je 1,25 miliona evra koje je ukrala iz transportne kompanije Prosegur u Štutgartu, nije poznato. Kradljivica je u džepu imala samo 249,40 evra.

Mirnesi prijeti 10 godina zatvora

Mirnesa je upoznala Roberta S. u kafiću u Štutgartu, te je najprije odbila da učestvuje u krađi, ali da ju je on na to nagovorio obećavši joj zajednički život bez finansijskih teškoća.

Dana 14. oktobra 2022. godine Mirnesa je otišla na posao i oko 15 časova u neopaženom trenutku u kutiju je stavila gotovo 80 svežnjeva novčanica od 100 i 200 evra. Sa Robertom je pobjegla u Beč gdje joj je on dao 20.000 evra kako bi mogla da nastavi put Srbije. Ostatak novca je navodno zadržao.

Više nije bilo riječi o njihovom zajedničkom životu bez finansijskih problema. Umjesto toga, prema informacijama iz istrage, Robert S. je prijetio neko vrijeme Mirnesi. Ona se uplašila i ponovo pobjegla, ovog puta u Crnu Goru. Odatle je njen advokat Markus Okolisan (46) kontaktirao policiju.

Potraga za Robertom S. i dalje traje. Vrlo je moguće i da će sam potrošiti sav ukradeni novac.

U međuvremenu Miki i Robertovog prijatelja očekuje suđenje pred regionalnim sudom u Štutgartu zbog krađe. Mirnesi prijeti deset godina zatvora. Kako će se braniti? Njen advokat nije želio da odgovori na to pitanje prije početka suđenja.

Kako su se Mirnesa i Robert upoznali

Mirnesa je upoznala Roberta S. u kafiću u Štutgartu dok su oboje bili u društvu prijatelja. Mirnesa je spomenula kako radi u Proseguru i da je u nabildovanom šarmeru vidjela svoju šansu. Dogovorili su sastanak i nastavili da se viđaju Robert je, prema optužnici, u roku od dvije sedmice uspio da uvjeri Mirnesu da počini krivično djelo.

Mirnesu je poslije pljačke napolju čekao Robert S. u “mercedesu”. Tada počinje njihov filmski bijeg. Riješili su se Mirnesinog mobilnog telefona i odvezli se u Beč, a tamo ih je čekao Marko I.

Robert je Mirnesi dao 20.000 evra, a ostatak plijena je zadržao. Tokom sljedećih nekoliko dana Marko I. je Mirnesu uz pomoć krijumčara odveo prvo u Hrvatsku, a zatim u Srbiju. Trojac je bio srećan zbog milionske pljačke. Ali, novi zajednički život bez finansijskih briga koji je obećao Robert S. Mirnesi brzo se za plavušu pretvorio u pakao. Prema informacijama iz advokatskih krugova, njen čuvar nije skidao pogled s nje, prenosi Blic.

Robert S. više nije želio da ima ništa s njom. Kad se požalila na to, zaprijetio joj je.

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Problem za mnoge: Šta uzrokuje akne u odrasloj dobi?

Moguće ih se spriječiti promjenom nekih životnih navika, stoga je dobro znati šta...

Službeni automobil reisa Kavazovića učestvovao u saobraćajnoj nesreći u Cazinu

U naselju Japić Brdo, grad Cazin, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su...

Na Jahorini počela zimska turistička sezona

Čolić je koncert održao u hotelu “Vučko”, a publika je mogla uživati u...

Pročitaj i ovo

Problem za mnoge: Šta uzrokuje akne u odrasloj dobi?

Moguće ih se spriječiti promjenom nekih životnih navika, stoga je dobro znati šta...

Službeni automobil reisa Kavazovića učestvovao u saobraćajnoj nesreći u Cazinu

U naselju Japić Brdo, grad Cazin, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su...