NaslovnicaBiHBećarević za Raport: Cijene prirodnog gasa i vode su problem, ali tek...

Bećarević za Raport: Cijene prirodnog gasa i vode su problem, ali tek smo dva mjeseca tu. Riješit ćemo

Objavljeno:

spot_img

U razgovoru za Raport ministar komunalne privrede, inftastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša u Vladi Kantona Sarajevo Almir Bećarević kazao je da stalno upozorava na cijene prirodnog gasa u Kantonu Sarajevo, kao i vode, ali napominje da je sadašnja Vlada tu tek nešto više od dva mjeseca i da treba vremena da se problemi riješe.

Kada je u pitanju saradnja s ostalim ministrima u Vladi i rad Vlade, kaže da je sve u najboljem mogućem redu.

“Ja nema nikakvih primjedbi, održali smo mnogo sjednica, na njima nisam imao nikakve zamjerke. Čak mogu reći da mi je užitak raditi u ovakvoj Vladi u smislu onoga što radimo. Svi smo mi od početka rada Vlade jednoglasno donosili odluke. Nije bilo nikakvih problema oko komunikacije. Činjenica je da ima drugih problema koji se tiču nekih ustanova, ali i ovom tragedijom koja nas je nedavno zadesila. Ali, što se tiče saradnje s ostalim ministrima, nemam nikakvih zamjerki”, kazao nam je Bećarević.

Upitali smo ga kako je zadovoljan reakcijom Vlade nakon saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradala mlada doktorica Azra Spahić. Iako je bilo brojnih primjedbi na neke odluke, Bećarević smatra da su se u Vladi vodili onim što i struka smatra ispravnim.

“Ograničenje brzine je jedna od mjera koja je bila istaknuta u javnosti, ali osim nje i sve druge stvari i odluke koje smo donijeli na vanrednoj sjednici bile su prioritet.

Nisam vidio ni od jednog stručnjaka da je predložio nešto što mi nismo donijeli. Ovdje se radi o Vladi, emocije moraju biti isključene.

Imputirati neke stvari ovoj Vladi koja je malo jače od dva mjeseca tu, nije na mjestu. Nemoguće je zvijezde skidati s neba za tako kratak period, ali radimo i bit ćemo sve bolji”.

Dotakli smo se aktuelnih problema iz njegovog resora. Ističe pitanja kao što su cijena prirodnog gasa i vode.

“Ja stalno ukazujem na cijenu gasa. S ovom cijenom gasa ne znam kako ćemo izaći na kraj kada krene sezona grijanja u KS. Cijena je previsoka i naši sugrađani neće da koriste prirodni gas. Mi destimulišemo potrošnju prirodnog gasa, a samo on može proizvesti kakve-takve efekte koji su prihvatljiviji nego ugalj ili drvo. Ja bih volio da ta cijena bude prihvatljivija u skorijem periodu”, kazao je.

“Cijena vode je isto problem. Nadam se da ćemo sjesti i dobro analizirati šta budžet KS daje prema Vodovodu i šta Vodovod daje kao svoje argumente”, dodaje Bećarević.

Za kraj smo se dotakli i čišćenja grada. U tom dijelu Bećarević kaže da je izuzetno zadovoljan i da ima pozitivan feedback s terena.

“Tek su dva mjeseca prošla, ali ima pomaka i vjerovatno će premijer UK iznijeti te pozitivne stvari kada bude 100 dana Vlade. I onda treba uzeti puni gas u četverogodišnjem mandatu. Ja ću uskoro prezentovati neke stvari poput grijanja u KS i nekih drugih projekata”, rekao je Bećarević.

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Širi se snimak Josipa Broza Tita o Bosni: Ni Srbi ni Hrvati je neće imati – Bosna će biti Bosna!

Na društvenim mrežama ovih dana širi se video na kojem Josip Broz Tito...

Nikad skuplje cijene na Oktoberfestu, među posjetiocima u Minhenu i brojni Bosanci i Hercegovci

Oktoberfest, najveće narodno slavlje na svijetu, već danima okuplja stotine hiljada posjetilaca koji...

‘Bili jednom Seljak, Mljekar i Mesar…’: Malak Farma zatvara dvije prodavnice u Sarajevu, evo zašto…

Malak grupacija posluje u BiH u više sektora – ima Malak Hotel...

Pročitaj i ovo

Širi se snimak Josipa Broza Tita o Bosni: Ni Srbi ni Hrvati je neće imati – Bosna će biti Bosna!

Na društvenim mrežama ovih dana širi se video na kojem Josip Broz Tito...

Nikad skuplje cijene na Oktoberfestu, među posjetiocima u Minhenu i brojni Bosanci i Hercegovci

Oktoberfest, najveće narodno slavlje na svijetu, već danima okuplja stotine hiljada posjetilaca koji...