NaslovnicaBiHAmbasada SAD o ukidanju PDV-a na doniranu hranu: Odličan primjer okupljanja političkih...

Ambasada SAD o ukidanju PDV-a na doniranu hranu: Odličan primjer okupljanja političkih partija za dobrobit cijelog društva

Objavljeno:

spot_img

Ambasada SAD-a u BiH pozdravila je odluku o ukidanju PDV-a na doniranu hranu poručivši da je to odličan primjer okupljanja političkih partija za dobrobit cijelog društva.

Podsjetimo, Dom naroda Parlamenta BiH danas je jednoglasno usvojio Prijedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost kojim je ukinut PDV na doniranu hranu čime je omogućeno da hrana u vrijednosti od oko 130 miliona KM na godišnjem nivou ne bude uništena nego donirana za one koji sebi ne mogu priuštiti nijedan obrok dnevno.

“Američka vlada čestita svima koji su radili na ovom važnom zakonu, koji će omogućiti da se oko 130 miliona KM hrane godišnje donira umjesto da se uništi”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje u saopštenu oni su “ponosni što su podržali USAID-ovu partner Mozaik fondaciju da predvodi dvogodišnju kampanju zagovaranja koja je mobilisala hiljade građana BiH da daju nadu gladnima”.

The BiH House of Peoples today unanimously voted to exempt food donations from VAT, an excellent example of political parties coming together for the good of all BiH society. The U.S. government would like to congratulate all who worked on this important law, which will make it…— US Embassy Sarajevo (@USEmbassySJJ) June 15, 2023

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo

Damir Nikšić uputio inicijativu koja bi udarila po džepu one koji imaju više stanova, a ne koriste ih

Damir Nikšić, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, uputio je danas...

Ugostiteljski objekti do 50 m² mogu biti samo ‘pušački’ ili ‘nepušački’. Veći moraju odvojiti pušače i hranu

Po jednom od nacrta pravilnika o implementaciji Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi...