Home Ekonomija One UI 5.1.1 već dostupan na dva Galaxy uređaja – Mnogo novih funkcija

One UI 5.1.1 već dostupan na dva Galaxy uređaja – Mnogo novih funkcija

0
One UI 5.1.1 već dostupan na dva Galaxy uređaja – Mnogo novih funkcija

Samsung je neočekivano ove sedmice počeo beta korisnicima dva svoja uređaja isporučivati One UI 5.1.1 nadogradnju, koja sa sobom donosi mnogo novih funkcija.

Prva beta verzija One UI 5.1.1 stiže na Samsung Galaxy Z Fold 4 i Samsung Galaxy Tab S8.

Trenutno je One UI 5.1.1 beta nadogradnja dostupna samo na tržištu Južne Koreje, a u ovom trenutku nije poznato hoće li se beta nadogradnja širiti i izvan ove zemlje, ili će korisnici van Južne Koreje morati pričekati službeno izdanje ove podverzije One UI-a.

Unatoč tome što se radi o podverziji, ona zaista donosi mnogo novih funkcija, a naročito se to odnosi na sklopive uređaje i na velike ekrana, pa i ne čudi što su upravo sklopivi Z Fold 4 i tablet Tab S8 dobili nadogradnju.

Tako dnevnik promjena uključuje poboljšane preglede nedavnih aplikacija u režimu podijeljenog i cijelog ekrana. Traka zadataka sada može prikazati do 4 nedavno korištene aplikacije (ranije dvije).

Mnogo više aplikacija od sada će biti prisiljeno da podrži Flex Mode Panel, a kod pregleda medijskih datoteka sada postoji tipka za premotavanje 10 sekundi naprijed i nazad. Traka sa alatima Flex Mode Panela je prilagodljiva, a poboljšane su i mogućnosti dijeljenja datoteka.

Samsung Health dobija poboljšanja u sadržaju i dizajnu koji se odnose na dio za spavanje, a sada je taj dio aplikacije dosta pregledniji i praktičniji. Poboljšan je i ekran sa sažetim informacijama.

Kamera aplikacija dobija neka poboljšanja za Pro način rada u Flex režimu, lakšu primjenu efekata i mogućnost kopiranja i lijepljenja tonova i filtera na fotografije.

Prevlačenje i ispuštanje sada radi s obje ruke – moguće je odabrati stavke koje želite pomicati jednom rukom, a zatim nastaviti pokret drugom rukom. Postoje i dodatna poboljšanja za skladištenje i upravljanje memorijom, a moguće je prilagoditi i izgled Samsung Interneta.

IZVOR/SOURCE

Objava One UI 5.1.1 već dostupan na dva Galaxy uređaja – Mnogo novih funkcija prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here