Home Zdravlje Četiri savjeta koja će vam pomoći da se brže riješite nadimanja i zatvora

Četiri savjeta koja će vam pomoći da se brže riješite nadimanja i zatvora

0
Četiri savjeta koja će vam pomoći da se brže riješite nadimanja i zatvora

Nadutost i zatvor neki su od najčešćih neugodnih pojava, a mnogi ljudi izbegavaju odlazak lekaru, misleći da se radi o normalnim pojavama.

Međutim nadutost i zatvor mogu biti znak da imate problema s radom creva.

Nutricionista Rhiannon Lambert navodi da je poznavanje prave hrane prvi korak u lečenju ovih neprijatnih simptoma, a istraživanje koje je uradila otkriva da hrana bogata vlaknima može podržati funkciju creva.

Jedite hranu koja stimuliše rad creva

Nutricionista Lambert navodi da je zapravo mit da morate da imate veliku nuždu svakog dana da bi vaša creva dobro funkcionisala. U stvari, mnogi faktori utiču na pokrete creva. Međutim, ako osećate da dugo niste imali stolicu, preporučuje se da u ishranu uključite bademe.

Pijte puno vode

Da bi vam creva bolje funkcionisala potrebno je da pijete dosta tečnosti, a to se pre svega odnosi na vodu, jer ne sadrži šećere i druge aditive koji mogu da otežaju varenje, a sa druge strane može izazvati dehidraciju. zatvor.

Jedite hranu koja sadrži vlakna

Preporučljivo je da konzumirate više vlakana da bi vaša creva bila uravnotežena. Najbolji izvori vlakana su povrće i voće, ali i cela zrna složenih ugljenih hidrata.

Nemojte izbaciti gluten

Nemojte samo eliminisati određene grupe hrane, kao što je hrana koja sadrži gluten. Ako vam nije dijagnostikovana celijakija ili netolerancija na gluten, slobodno ga konzumirajte. Promena koju možete da napravite je da izaberete hleb od celog zrna jer su oni bolji izvor vlakana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here