Home Sport Titula sve bliža Interu

Titula sve bliža Interu

0
Titula sve bliža Interu
Titula sve bliža Interu

Kao što je to prošle godine bio slučaj sa Napolijem, tako ove godine Inter apsolutno dominira u najkvalitetnijoj italijanskoj fudbalskoj ligi. On je trenutno prvi na tabeli sa velikih šesnaest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu, a da stvar bude još bolja za Inter, to je ekipa njihovog večitog rivala, tim Milana. Inter svakom svojom novom utakmicom pokazuje zbog čega mu ove godine u Italiji nema ravnog, i zbog čega će veoma ubedljivo osvojiti titulu. Za početak je dovoljno pogledati gol razliku koju nero-azuri trenutno imaju, a to je 70 datih i samo 13 primljenih golova. To znači da su u proseku davali skoro tri gola po kolu, a da su svako drugo kolo primali po gol. Onda na to možemo dodati impresivne dvadeset i četiri pobede, i samo jedan poraz, uz činjenicu da su u poslednjih pet kola redom pobeđivali Salernitanu, Leće, Atalantu, Đenovu i Bolonju. I, ne samo to – Inter ima dobre šanse da se plasira i u četvrtfinale Lige šampiona, a sigurno je da se ambicije tima koji trenira Simone Inzagi takve da bi želeli da ove godine osvoje i najznačajnije evropsko klupsko takmičenje.

Dominantnost Intera za Prvo Mesto

Inter trenutno vlada najprestižnijom fudbalskom ligom u Italiji, slično dominaciji koju je Napoli iskazao prošle godine. Sa značajnom prednošću od četrnaest bodova ispred svog najbližeg pratilaca, koji je njihov tradicionalni rival Milan, Inter je na dobrom putu da osvoji titulu. Njihova superiornost je očigledna u svakom aspektu igre, što se posebno vidi u impresivnoj gol razlici od 71 postignutih naspram samo 14 primljenih golova, što implicira da Inter postiže skoro tri gola po meču dok prima gol svaki drugi meč. Iznenadno ispadanje u penal seriji protiv Atletiko Madrida u osmini finala Lige Šampiona, kao i remi protiv Napolija neće zaustaviti takozvane “NeroAzzure” na svom putu do titule, koju je poslednji put osvojio 2021. Godine.

Milan i Juventus u Borbi za Drugo Mesto

Milan zauzima drugo mesto na tabeli Serije A, zaostajući za svojim gradskim rivalom Interom sa velikih četrnaest bodova. Uz preostalih devet kola do kraja sezone, stručnjaci za sportsko klađenje su saglasni da Milan ima minimalne šanse da sustigne vodeći tim. Milanova igra ove sezone je bila nestabilna, ali su ipak uspeli da se održe blizu vrha tabele, delom zahvaljujući i oscilacijama u performansama svojih konkurenata. Sa tri pobede i jednim remijem sa Atalantom u poslednjih pet kola, Milan je uspeo da zadrži stabilnu drugu poziciju na tabeli.

Juventus, koji se trenutno nalazi na trećem mestu, verovatno je imao ambicije da se ove godine ponovo bori za titulu prvaka. Međutim, niz slabijih rezultata, uz istovremene pobede Intera, doveo je do toga da Juventus sada zaostaje sedamnaest bodova za liderom. Trenutna forma Juventusa ukazuje da bi klub trebao biti zadovoljan svojim mestom na tabeli, kao i činjenicom da će vrlo verovatno nastupiti u Ligi šampiona sledeće sezone.

Bolonja kao Ovogodišnje Iznenađenje

Bolonja se trenutno izdvaja kao najveće iznenađenje zauzimajući poziciju koja direktno vodi u Ligu šampiona. Ove sezone su pokazali izvanredne performanse i ambicije da se takmiče na visokom nivou, težnjom da zadrže svoje mesto do kraja sezone. Njihova forma je impresivna, s obzirom na to da su u poslednjih pet utakmica doživeli samo jedan poraz, i to od lidera lige, Intera. Sa tri boda prednosti nad petoplasiranom Romom, Bolonja je odlučna u nameri da zadrži svoju poziciju i obezbedi učešće u Ligi šampiona sledeće godine. U trci za to četvrto mesto nalazi se i Atalanta koja zaostaje sedam bodova za Bolonjom i ima samo četiri boda manje od Rome. Atalanta je takođe rešena da se bori za to prestižno mesto, sa nadom da će, čak i ako ne uspeju u tome, ostvariti plasman u jedno od evropskih takmičenja.

Prošlogodišnji Šampion Pao

Napoli, prošlogodišnji šampion, doživljava veliko razočaranje ove sezone, čineći ih jednim od najvećih gubitnika u poređenju sa prethodnom godinom. Promene u sastavu tima nisu bile značajne, ali igre koje Napoli prikazuje ove sezone deluju kao da su na terenu potpuno drugačiji igrači. Čini se da je odlazak trenera Spalettija bio ključan faktor koji je negativno uticao na performanse tima ove godine. Rudi Garsija, koji je započeo sezonu na klupi, suočio se sa problemima od samog starta, što je dovelo do njegove brze smene i dolaska Valtera Macarija u novembru. Iako je bilo nadanja da će Macari povoljno uticati na tim, poboljšanja su bila samo privremena, što je rezultiralo daljim zaostajanjem za vodećim ekipama. Situacija je došla do tačke gde je Napoli dobio trećeg trenera u sezoni, Frančeska Kalconu, sa nadom da će on uspeti revitalizirati tim i obezbediti im plasman u evropska takmičenja. Međutim, bilo je neočekivano videti tim koji je prošle godine dominirao kako se sada bori za šesto mesto.

Borba za Opstanak

Što se tiče borbe za opstanak, izgleda da Salernitana neće uspeti da se održi u Seriji A. Sa jedanaest bodova manje od Empolija, koji je trenutno prva ekipa iznad zone ispadanja, teško je očekivati da će Salernitana uspeti nadoknaditi tu razliku u preostalih deset kola, prema mišljenju većine koji prate klađenje uživo. Borba za izbegavanje preostala dva mesta koja vode u niži rang biće između sedam ekipa, uključujući Sasuolo, Frozinone, Empoli, Leće, Udineze, Kaljari i Veronu, koje će se boriti da i naredne godine nastupe u Seriji A.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here