Home Sport Otkriveni detalji Mbappeovog ugovora s Realom: Plata je “mala”, ali bonus ogroman

Otkriveni detalji Mbappeovog ugovora s Realom: Plata je “mala”, ali bonus ogroman

0

Nakon što je Marca danas objavila eksluzivnu informaciju da je Kylian Mbappe potpisao ugovor s Real Madridom, španski list je otkrio i određene detalje ugovora.

Marca je objavila da je Mbappe potpisao ugovor s Kraljevima još prije dvije sedmice, te će za 133 dana i službeno postati novi igrač madridskog kluba.

Mbappe tako u Real stiže kao slobodan igrač nakon što mu istekne ugovor s PSG-om, a potpisao je petogodišnji ugovor, javlja Marca.

Bonus za potpisivanje bit će manji od 130 miliona koliko mu je Real nudio prvobitno prije dvije godine, a vjeruje se da će dobiti oko 120 miliona eura bonusa, prenosi Klix.ba.

Osim toga, plata će mu biti u rasponu od 15-20 miliona eura neto po sezoni, što je daleko manje od 72 miliona eura koliko je imao u PSG-u.

 

Ipak, “caka” bi mogla biti u tzv. autorskim pravima, jer će navodno u Realu raspolagati sa 60 posto, na šta je pristao Kraljevski klub i napravio presedan jer takvo nešto nije omogućeno nijednom nogometašu ranije.

Mbappe je član PSG-a 2018. godine kada su ga Sveci za 180 miliona eura kupili od Monaca. Na 290 utakmica postigao je 243 i namjestio 105 gola, ali klub iz Pariza napušta na kraju sezone nakon sedam godina i to kao slobodan igrač.

(24sata.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here