Home Magazin Osobe s ovom krvnom grupom ni pod razno ne smiju piti kafu: Nije nimalo naivno, može biti okidač bolesti

Osobe s ovom krvnom grupom ni pod razno ne smiju piti kafu: Nije nimalo naivno, može biti okidač bolesti

0
Osobe s ovom krvnom grupom ni pod razno ne smiju piti kafu: Nije nimalo naivno, može biti okidač bolesti

Sigurno ste čuli za dijetu po krvnim grupama koja je popularna od 1996. godine. “Skrojena” je tako da odgovara unutarnjem funkcioniranju tijela, a osmislio je doktor naturopat dr. Peter D‘Adamo koji smatra da prehrana prema određenoj krvnoj grupi može poboljšati zdravlje.

Ljudi s nultom krvnom grupom skloniji su nekim bolestima poput čira, disfunkcije štitnjače, niskih hormona štitnjače i nedostatka joda. Ove disfunkcije mogu uzrokovati neželjene posljedice kao što su: prekomjerna tjelesna težina i zadržavanje vode.

Zanimljivo, na razgovoru za posao u Japanu potencijalne zaposlenike često pitaju koja im je krvna grupa. Osobe s krvnom grupom 0 opisuju se kao odgovorne, predane, organizirane, savjesne i praktične.

Kada su pod stresom, mogu postati ljuti, hiperaktivni i impulzivni. Loša prehrana, nedostatak kretanja te nezdrave navike i sklonost stresu čine ih podložnijim štetnim metaboličkim procesima, poput inzulinske rezistencije, usporenog rada štitnjače i pretilosti.

Također, osobe s ovom krvnom grupom imaju višu razinu želučane kiseline od drugih krvnih grupa, zbog čega često imaju osjetljiv želudac, te su sklonije čiru na želucu.

Trebali bi izbjegavati kofein i alkohol, a kofein može biti posebno štetan jer podiže razinu adrenalina, koja je ionako visoka kod osoba s ovom krvnom grupom, piše “American Journal of Clinical Nutrition”, prenosi Slobodna Dalmacija. prenosi n1

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here