Home Sport Velež nakon drakonske kazne pozvao navijače da sačuvaju stadion Rođeni od suspenzije

Velež nakon drakonske kazne pozvao navijače da sačuvaju stadion Rođeni od suspenzije

0
Velež nakon drakonske kazne pozvao navijače da sačuvaju stadion Rođeni od suspenzije

Nakon što je FK Velež dobio drakonsku kaznu zbog organizacijskih propusta na gradskom derbiju protiv HŠK Zrinjski, rukovodstvo mostarskih Rođenih se oglasilo saopćenjem za javnost i zatražilo pomoć navijača kako stadion Rođeni ne bi bio suspendovan.

“FK Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje da je naš klub danas obaviješten o dopisu po kojem je našem klubu, po pitanju prekida tokom derbi utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, izrečena novčana kazna u iznosu od 25.000 KM. Pored navedenog novčanog iznosa, posebno je naglašeno, izrečena je i finalna opomena u kojoj se navodi da ukoliko se ponove slični incidenti, stadion Rođeni će biti suspendovan”, naveli su iz mostarskog kluba.

Dodali su i kako je navedena novčana kazna jedna od najrigoriznijih koje je klub zaprimio i predstavlja uistinu veliki udarac za Velež pri ostvarenju ciljeva, a što zasigurno jeste kontinuiran razvoj i napredak svih segmenata djelovanja kluba te svakako borba za mjesta koja bi naredne sezone omogućila učešće u evropskim takmičenjima.

“U trenutku kada naši momci na terenu bilježe odlične rezultate, kada smo započeli sa jednim od najvećih i najvažnijih infrastrukturnih projekata, kada se sinergija između navijača i kluba jasno može osjetiti na svakom koraku, ovakvi trenuci predstavljaju jasan poziv na oprez za sve nas”, navode iz FK Velež.

Poručili su i da je FK Velež ponosan na činjenicu da je stadion Rođeni posljednjih godina postao mjesto kojeg rado posjećuju čitave porodice koje su u mogućnosti uživati u istinskom nogometnom ambijentu.

“Tome u prilog govori i činjenica da je stadion Rođeni, sa prosjekom od 3.671, treći po broju gledalaca u dosadašnjem dijelu prvenstva”, podvukli su iz mostarskog kluba.

Velež je iskoristio priliku da apeluje sve navijače da u sportskom, navijačkom duhu i atmosferi, koja je po mnogo čemu jedinstvena u našoj zemlji, budu pozitivan vjetar u leđa Rođenima.

Pozvali su navijače da se suzdržavaju od korištenja pirotehničkih sredstava, kao i isticanja parola koje mogu dovesti do novih kazni i, kako su naglasili “ne želimo ni pomisliti, suspenzije našeg stadiona, a što osim u rezultatskom smislu može u značajnoj mjeri utjecati i na finansijsku stabilnost kluba”.

“Dragi naši Rođeni, mi znamo kakvu armiju navijača iza sebe imamo, vi znate koliko nam značite i samo zajedničkim snagama možemo doći do našeg zajedničkog cilja. Mi to možemo, jer mi smo Rođeni”, poručili su iz FK Velež.

 

(24sata.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here