Home Ekonomija Xiaomi globalno predstavio Xiaomi Smart Band 8 Active za 25 EUR

Xiaomi globalno predstavio Xiaomi Smart Band 8 Active za 25 EUR

0
Xiaomi globalno predstavio Xiaomi Smart Band 8 Active za 25 EUR

Kompanija Xiaomi predstavila je jučer novu pametnu narukvicu iz svoje ponude za globalnu publiku. Predstavljen je Xiaomi Smart Band 8 Active, koji je zapravo rebrendirani Redmi Smart Band 2.

Novi Smart Band 8 Active dolazi nedugo nakon globalnog predstavljanja Xiaomi Smart Band 8. Active je još pristupačnija opcija.

Narukvica stiže sa ekranom od 1,47”, s rezolucijom od 172 x 320 piksela, gustoće piksela od 247 PPI i maksimalnom svjetlinom od 450 nita.

Xiaomi Smart Band 8 Active ima bateriju kapaciteta 210 mAh. Iz kineske kompanije navode da će narukvica ponuditi do 14 dana autonomije.

Baš kao što je to slučaj i sa drugim pametnim narukvicama, i ova narukvica nudi neke funkcije za praćenje zdravlja korisnika. Tu su, prije svega, senzor otkucaja srca, SpO2 senzor za mjerenje nivoa kisika u krvi i praćenje spavanja. Ima i više od 50 unaprijed instaliranih fitness modova, ali mu nedostaje integracija GPS-a, što je ipak i očekivano s obzirom na to kojoj klasi pripada ova narukvica. Narukvica nudi i preko 100 različitih watchfaceova za svačiji ukus.

Xiaomi Smart Band 8 Active stiže u pet boja kaiševa za sat, ali su trenutno dostupne samo dvije – crna i roza. Crna verzija dostupna je u Velikoj Britaniji, dok se roza verzija može nabaviti preko AliExpressa. Narukvica posjeduje i 5ATM certifikat za vodootpornost.

Ova pametna narukvica trenutno je dostupna u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i ostalim zemljama svijeta preko AliExpressa. Cijena Xiaomi Smart Band 8 Active je 19,99 funti / 15,90 dolara / 24,99 EUR u Velikoj Britanij, EU i na AliExpressu.

IZVOR/SOURCE

Objava Xiaomi globalno predstavio Xiaomi Smart Band 8 Active za 25 EUR prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here