Home Zdravlje Prirodni losion koji čisti fleke sa kože lica: Pravi se od dva sastojka, imate ih u kuhinji

Prirodni losion koji čisti fleke sa kože lica: Pravi se od dva sastojka, imate ih u kuhinji

0
Prirodni losion koji čisti fleke sa kože lica: Pravi se od dva sastojka, imate ih u kuhinji

Nakon leta su česte promene na licu koje deluju kao fleke, a zapravo je reč o hiperpigmentaciji, kao posledici preteranog izlaganja suncu. Ukoliko vam smetaju flekice i ne znate kako da ih se rešite, ne brinite – rešenje se krije u vašoj kuhinji.

Recept je jednostavan i sve što vam je potrebno za ovaj losion je list peršuna i limun ili jabukovo sirće. Redovna upotreba ovog losiona smanjuje pojavu pigmentacijskih mrlja i pegica, a uz to posvetljuje i ujednačava ten.

List peršuna je bogat vitaminima i mineralima, i sadrži eterična ulja s visokim sadržajem kalijuma i mangana. Lekari su ga često predlagali kao lek protiv groznice, bolesti bubrega, bolesti mokraćnih puteva, dijabetesa, upale očiju, pa čak i impotencije.

Peršun je u svetu lepote već vekovima poznat po svojim regenerativnim svojstvima; sređuje crvenilo kože, iritacije, otekline, a ujedno tonira kožu. Starije generacije su ga koristile protiv bora, čak i na području oko očiju. I danas ga koriste dame koje preferiraju prirodnu kozmetiku. Idealan je za masnu i mešovitu kožu lica, a pripremićete ga jednostavno.

Potrebno vam je:

– 2 kašike naseckanog lista peršuna (može i 2 kašike suvog)
– 1 kašika limunovog soka ili jabukovog sirćeta
– 200 ml vode

Priprema:

Dve kašike naseckanog svežeg (ili suvog) lista peršuna preliti sa 200 ml prokuvane vode i kuvati na tihoj vatri 15 minuta. Skinuti sa šporeta i ohladiti. Procediti i dodati jednu čajnu kašiku soka od limuna ili jabukovog sirćeta. Preliti u staklenu flašicu. Čuvati u frižideru 5-6 dana. Kasnije napravite novu dozu, ili napravite veću meru i zamrznite u posudici za pravljenje kockica leda.

Losion možete koristiti ujutro i uveče. Smanjuje pore na licu, čisti kožu i čini je ujednačenom. Stalnim korišćenjem fleke na licu će biti manje vidljive, a jesen je za to idealno vreme.

Peršun možete koristiti i za oči i za podočnjake, ali u tom slučaju u recept ne ide limunov sok. Ako su vam oči otečene, ujutro i uveče stavite malo losiona na vaticu i napravite oblog. Ostavite da deluje pet minuta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here