Home Ekonomija Gotovo polovica Amerikanaca želi zabraniti TikTok!

Gotovo polovica Amerikanaca želi zabraniti TikTok!

0
Gotovo polovica Amerikanaca želi zabraniti TikTok!

Gotovo polovica odraslih Amerikanaca podržava zabranu aplikacije društvenih medija TikTok u kineskom vlasništvu, prema novom istraživanju Reutersa/Ipsosa koje je također postavljalo pitanja o zabrinutostima za nacionalnu sigurnost i Kini.

TikTok, u vlasništvu kineskog tehnološkog diva ByteDance, a koriste ga deseci milijuna Amerikanaca, suočio se s pozivima američkih zakonodavaca na zabranu diljem zemlje zbog zabrinutosti o mogućem utjecaju kineske vlade.

Oko 47% ispitanika u dvodnevnoj anketi, koja je završila u utorak, reklo je da barem donekle podržava “zabranu korištenja aplikacije društvenih medija, TikTok, u Sjedinjenim Državama”, dok se 36% protivilo zabrani, a 17% je reklo nisu znali.

Pedeset osam posto republikanaca bilo je za zabranu, u usporedbi s 47 posto demokrata, pokazala je anketa.

Istraživanje je također otkrilo duboku zabrinutost Amerikanaca zbog globalnog utjecaja Kine u vrijeme kada su američko-kineski odnosi pali na najnižu točku u desetljećima.

Internetska anketa Reuters/Ipsos provedena je diljem zemlje, prikupljajući odgovore od 1005 odraslih osoba, uključujući 443 demokrata i 346 republikanaca. Anketa sugerira točnost na oko 4 postotna boda u oba smjera.

Ravnatelj FBI-a Christopher Wray rekao je u ožujku da bi kineska vlada mogla koristiti TikTok za kontrolu softvera na milijunima uređaja i potaknuti narative za podjele Amerikanaca, dodajući da aplikacija “vrišti” o zabrinutostima za nacionalnu sigurnost.

IZVOR

Objava Gotovo polovica Amerikanaca želi zabraniti TikTok! prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here